bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Så lever grodan
 M. Chinery
Three Lucky Swedes
 P. Nordquist
Fysiken, Martinus Kosm..
 L. Pettersson
Bin och biodling
 Å. Hansson
Sagan om skogskarlarna
 C. Johnsson
Trädgårdarna på Astrid..
 K. Eliasson
Flensburg
 B. Schlüssenburg
Med floran i båten
 K. Bremer
Trädens hemliga liv
 P. Wohlleben

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHund och människa - förstå och bli förstådd

 
Författare: Patricia McConnell
Genre: Fakta
Ämnesord: natur, hund
Utgivningsår: 2002
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Här ger Patricia McConnell, hundpsykolog med mångårig erfarenhet, ett annorlunda perspektiv på samspelet mellan människa och hund. Hon visar hur hunden hela tiden läser och tolkar vårt beteende i olika situationer, och hur lätt den tolkningen kan leda till missförstånd om vi inte anpassar vårt kroppsspråk till hundens.
Detta är därför inte bara en bok om hundar, det är också en bok om människor. En bok om hur vi är lika våra hundar och hur vi skiljer oss från dem.
För människan och hunden är trots allt helt olika arter, med varsin evolutionshistoria. Vi har vårt kroppsspråk gemensamt med aporna och hunden har sitt gemensamt med vargens och rävens. Vi har alltså helt olika "modersmål" och mycket går förlorat i översättningen dem emellan. Genom att bete oss mindre som apor och mer som hundar kan vi till exempel tydligt få hunden att förstå när vi vill att den ska komma, genom att vända oss i den riktning hunden ska springa istället för att vända oss mot hunden.
Vare sig du är professionell instruktör eller familjemedlem med ett älskat husdjur, så kan du förbättra relationen mellan dig och din hund genom att bli mer medveten om ditt eget beteende. Med denna bok kommer du en bra bit på vägen.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hund och människa - förstå och bli förstådd :


Martin 2005-01-10 11:46
Mycket bra, intressant och lärorik bok om hundar men även om oss människor! Patricia McConnell har en gedigen akademisk utbildning och har forskat inom etologi, läran om djurens beteende. Hon har även arbetat praktiskt som hundinstruktör och hundpsykolog i många år. I denna bok skriver hon om hundens beteende och jämför med oss människor och apor (primater). Hon tar bla upp sådana saker som kommunikationen mellan hundar och människor och flockbeteenden.
Till skillnad från många andra, i och för sig också intressanta, hundböcker så skiljer sig denna framförallt genom att författaren har en så stor akademisk erfarenhet och inte kommer med några lösa påståenden utan allt är väl underbyggt och hon refererar flitigt till forskning inom området. I slutet av boken finns dessutom en mycket diger litteraturlista. Hon blandar dessutom upp det hela med många egna erfarenheter, både från sina egna hundar och klienters hundar. Detta gör att framställningen hela tiden känns intressant och mycket levande.
Det är ingen "kokbok" med färdiga recept hur man får en lydig hund på 30 dagar, men genom att läsa den får man en mycket större förståelse för hundar och samspelet hund-människa. Den är oerhört intressant och jag rekommenderar den varmt till alla som är intresserade av både hundars och människors beteende!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hund och människa - förstå och bli förstådd


  Köp boken som film på cdon: