bokrecensioner boktips

Parmiddagen

Författare: Martin Österdahl
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789189393226


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är tidig nyårsdagsmorgon när Nackapolisen möts av en makaber syn i ett av de ståtligare hemmen. I botten av den uttömda och vinterstängda poolen ligger två nakna, förvridna kroppar. Kvällen innan har ett förälskat tonårspar planerat att låta sina föräldrar träffas för första gången. Lisa Kjellvander älskar sin enda dotter Ebba över allt annat och ställer upp på sin dotters önskan om en gemensam nyårsmiddag, trots att det är kris på jobbet och äktenskapet skaver. När sällskapet väl samlats försvinner illusionerna om en lyckad kväll. Runt det dukade bordet väcks minnet av en gammal oförrätt till liv - och snart skenar händelserna mot det oåterkalleliga slutet.

Utdrag ur boken:
Kropparna på botten är nakna. De ligger halvt omfamnande mot den hårda stenmosaiken, som ett slumrande kärlekspar. I den starka belysningen skimrar skärvor av glas i en pöl av rosafärgat slaskvatten som omger dem. Deras hud har blånat. Missfärgningar pryder överkropparna. Bukarna och bröstkorgarna är uppskurna. Lemmarna lealösa, förvridna i positioner som den mänskliga kroppen inte ska vara kapabel till.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Parmiddagen :
2022-03-28 12:49
Parmiddagen är inte Martin Österdahls första roman, men den första jag läser. En spänningsroman utöver det vanliga. Man vet redan från början att det kommer att gå åt helvete, men hur och varför?

Två förälskade ungdomars föräldrar träffas på nyårsafton. För första gången tror de, men det visar sig att de känner varandra sedan tidigare. För sjutton år sedan hände något som fick dem att bryta all kontakt med varandra. Men de ska ju bara tillbringa fem timmar tillsammans på nyår, så vad kan väl gå fel?

Ju längre kvällen lider, desto stelare blir stämningen. Författaren har lagt in kapitel där läsaren steg för steg får veta vad som hände för sjutton år sedan. Denna nyårshelg kommer allt tillbaka och leder fram till katastrofen.

Parmiddagen är en mycket bra spänningsroman. Oväntade vändningar. Jag rekommenderar den varmt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Parmiddagen
Liknande böcker:
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe
Meningen med döden
 K. Genberg