bokrecensioner boktips

Skuggan av ett liv

Originaltitel: Giving up the ghost
Författare: Hilary Mantel
Genre: Biografi
Ämnesord: historia
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789176810248


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hilary Mantels självbiografi är en gripande berättelse om en kvinna som riskerar att formas av sitt öde men i stället tar det i egna händer och erövrar sitt liv. Samtidigt ger hon läsaren en unik inblick i hur en författare blir till.

"När jag hade läst ut den här boken började jag om från början igen. Jag ville inte tänka att jag skulle ha missat något av hennes fullständigt briljanta formuleringar. Jag läser nästan aldrig om böcker... Det är sällan en bok har berört mig så starkt."
Ingalill Mosander, Go kväll

"Suget finns där från första stund, som en osynlig hand som tar tag i en och drar en inåt, neråt så att man strax simmar bland bokstäver och semikolon och aldrig någonsin vill röra sig mot ytan igen."
SR, Kulturnytt

"Den som är bekant med Mantels klipska elegans blir inte förvånad över att hon gör något alldeles speciellt även av denna ganska tunna minnesbok"
Borås Tidning

"... hon låter mig på ett helt igenom trovärdigt och uppslukande vis ta del av en annan människas verklighet."
Sydsvenskan

"Man behöver inte vara ett Cromwell-fan för att ryckas med. Det här är en memoarbok som griper tag oavsett om man på förhand intresserar sig för dess huvudperson eller ej. Hilary Mantel vet som bekant hur man berättar en historia och får gestaltningen av sitt liv att framstå som ärlig och oputsad. Det känns snabbt oviktigt om det är sant eller ej. Det är fin läsning. Det räcker..."
SvD

"... en påtaglig storhet är hennes förmåga att frammana rapporter från ögonblicket"
DN

Hilary Mantel är en av Englands främsta författare. Hon belånades för både Wolf Hall och För in de döda med den engelskspråkiga världens främsta pris, Man Booker Prize, en unik händelse i prisets historia. Romanerna om Henrik VIII och Thomas Cromwell har dramatiserats av både Royal Shakespeare Company och BBC.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggan av ett liv :
2022-01-04 13:31
Jag är inte förtjust i memoarer men kom över denna av en slump och blev hoppfull. Helt förgäves visade det sig. Dock tillhör jag ju inte målgruppen.

Det här är något för fansen. Det är något för kvinnor som kan relatera. Det är något för den som intresserar sig för engelsk historia. Det är en frispråkig skildring som går i dur trots mörka undertoner. Det fängslar säkert många men berör inte mig.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skuggan av ett liv
Liknande böcker:
När Balkan brann!
 U. Henricsson
Che Guevara
 D. Harrison
Allt kommer att bli br..
 J. Sjöstedt
Agent Sonya : älskarin..
 B. Macintyre
En droppe midnatt
 J. Diakité
Mitt Ryssland
 V. Agapov
Karl den store
 D. Harrison
Samma Författare: