bokrecensioner boktips

Wolf Hall

Författare: Hilary Mantel
Genre: Historisk roman
Ämnesord: politik, religion, historia, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789187347078


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Det är en mästerlig prestation, ett litterärt storverk /.../ Det är väldigt sällan man läser en så levande historisk roman /.../ En sexa om jag tänker efter" - Yukiko Duke, Gomorron Sverige "... en oerhört skicklig iscensättning av 1500-talets England och det klaustrofobiska, dödliga och samtidigt tidlösa spelet i den yttersta maktens innersta rum. Trots att läsaren sitter med historiens facit blir berättelsen svårt spännande. Det är, i all enkelhet, ett bevis på mycket hög litterär kvalitet." Peter Fröberg Idling, Tidningen Vi England, 1530-tal. Kung Henrik VIII kan bara tänka på en sak, han måste ha en son. Hans drottning Katarina har bara skänkt honom en dotter. Nu vill han skiljas och istället gifta sig med Anne Boleyn. Men han måste få påvens godkännande och han skyr inga medel. Det gör inte heller Thomas Cromwell, kungens närmaste man och denna berättelses märkliga hjälte.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Wolf Hall :
2014-02-12 10:06
Detta är en mäktig roman. Jag betraktar den nästan som övermäktig.
Författaren har gjort ett enormt researcharbete och är mycket historiskt bevandrad. Historien är mycket livfullt beskriven och man kan nästan känna dofterna från avskrädeshögarna och damernas parfym från 1500-talets London.
Boken är emellertid alldeles för "tjock". Den hade vunnit mycket på att behandla en kortare tidsperiod. Det är väldigt svårt att hålla reda på alla personer i boken. Det finns ett omfattande personregister, som gör det lite lättare, men det är ändå svårt. Dessutom, så benämns personen ibland med titel, ibland med förnamn, ibland med hela namnet, ibland med efternamnet.
Trots allt en bra läsupplevelse.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Samma Författare: