bokrecensioner boktips

Drift

Författare: Jenny Holmqvist
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, ungdom, svek
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789137155548


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Drift :
2021-08-01 21:13
I baksidestexten står att "Drift är en storslagen berättelse som spänner över generationer och kontinenter - en roman om förlust, begär och arv där detaljer påverkar det stora, öden speglar varann och historien både upprepar sig och förskjuts genom tiden".
En vacker och välformulerad mening som i och för sig beskriver boken på ett korrekt sätt. Men det går att uttrycka det enklare. Boken handlar om svek, otillräcklighet och ensamhet. Eva blir gravid, sviks av sin pojkvän och söker en trygghet som inte passar henne. Marta är ett barn som sviks av sin mor, något som påverkar hela hennes liv. Den trygghet hon finner hos hästarna räcker inte för att hon som barn ska förstå de vuxna. James är en ensam kille som först på universitetet finner en vän, någon som han blir besatt av bara för att bli sviken gång på gång.

Boken spänner från 1946 till -82 och läsaren får växelvis följa de tre personerna. Jag tycker att den del som handlar om Marta är bäst, det övergivna barnet som tyr sig till hästarna. Pappan gör vad han kan men räcker inte till. Marta vill se den nya kvinnan som den elaka styvmodern, men bägge är lika rädda. Deras försiktiga närmande till varann skildras fint.
Som relationsroman är Drift helt okej, även om jag retar mig på James och hans mesighet. Men som så många såna romaner slutar den när allt ställs på sin spets.

Den kunde lika gärna börjat där...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Drift
Liknande böcker:
Bergens stjärnor
 J. Moyes
Breven från E
 P. Lindroos
Separationen
 K. Kitamura
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Normala människor
 S. Rooney
Sockerormen
 K. Smirnoff