bokrecensioner boktips

Sweet Home Dalarna

Författare: Karin Janson
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur, feelgood
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177712626


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sweet Home Dalarna :
2021-06-13 20:50
Det har varit stressigt rent yrkesmässigt ett tag så jag behövde något lättsmält för att skingra tankarna. En feelgood blev det, Sweet Home Dalarna. Snart 30-åriga lantistjejen Madde har provat flera jobb men trivs nu som hovslagarlärling trots att hon aldrig varit någon hästtjej. Men livet i övrigt är lite trist, hon hyr en liten stuga. lever på fil och mackor, berget av disk hotar att bli Dalarnas högsta punkt, tvätt och städning är sånt man skjuter upp. Madde lyssnar hellre på Janis Joplin och käkar chokladglass framför TV:n. Kärlekslivet består av lite kompissex med exet Jonte då och då.
Men som hos så många kvinnor behövs det någon utsocknes för att tända lågan. När stockholmaren Niklas kör in i Maddes liv händer det grejor, även om han håller på sig och inte vill ha sex förrän efter några veckors bekantskap. Men han är bara i byn på tillfälligt jobb, och passar inte in på landet, När han återvänder till stan flyttar den förälskade Madde med. Storstaden lockar inte, är kärleken och hennes anpassningsförmåga stark nog att hålla henne kvar hos Niklas...?

En varm och humoristisk feelgood som utspelas både på landet och i Stockholm. Alla ingredienser finns på plats, medelhög gullighetsfaktor, lyckligt slut (så långt läsaren finns med...), tvärviggen med hjärta av guld, gayparet, den perfekt anpassade invandraren, missförstånden, framgången och Den Stora Kärleken. Tillkommer gör den förväntade kulturkrocken, folkrace och Classic Car Week i Rättvik vs lyxkrogar och Stureplansbrats. Men pinsamheterna blir too much, på Bridget Jonesnivå och helt onödiga för handlingen. Författaren roar sig också med att vända på könsrollerna, Niklas tar fram dammsugare och trasa i tid och otid, vill vänta med sex och är en fena på att laga mat, Madde är ungkarlen personifierad, snart-30 men lever som snart-20. Lite mörka stråk finns, som en lågintensiv mor-dotterkonflikt och en vänskap som falnar.
En trevlig förströelse i hängmattan eller på stranden, fast kanske med lite för mycket skit under naglarna för att tilltala våra mest urbana läsare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sweet Home Dalarna
Liknande böcker:
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Normala människor
 S. Rooney
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Vårströmmar / Vårflod
 I. Turgenjev
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson
Nya tider på Flanagans
 Å. Hellberg
Schack under vulkanen
 H. Nesser
Mormor i karantän
 K. Branzell