bokrecensioner boktips

Det grymma arvet

Originaltitel: The Scarlet Thread
Författare: Evelyn Anthony
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9100507946


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Angela arbetar som sjuksköterska på ett sjukhus på Sicilien. Hon gifter sig och väntar barn med Steven Falconi, en Amerikan med Italienska rötter. Han är tvungen att gå ut i kriget och då får Angela -av en vän- reda på att Steven är medlem i en av Amerikas mest fruktade maffia familjer. Hon blir mycket upprörd och flyttar hem till sina föräldrar i England där hon föder deras son, Charlie.

Steven tror att Angela dog i kriget och han flyttar tillbaka till Amerika och gifter om sig med Clara Fabrizzi, som är dotter till en annan maffia ledare. Men han hatar henne och är otrogen.

Efter några år åker Angela och Charlie till New York och genom en slump träffas hon och Steven på en restaurang. De fortsätter träffas och Steven är överlycklig att han hittat sin kärlek igen. Men Angela kräver en sak för att de skall vara tillsammans -Att Steven lämnar maffian. Steven hade mycket starka familjeband, men han ger upp maffian och sin familj för att följa men Angela. De flyttade till en liten stad utanför Nice och öppnade ett stort casino Med hjälp av Maxton, en man som kunde väldigt mycket om sånt. Men Maxton blir kär i Angela -utan att hon märker något. Charlie och Steven gillar inte det och de avskedar honom.

Clara blir helt krossad av att Steven lämnat honom och det blir mycket spänt emellan familjerna Fabrizzi och Falconi. Clara ska gifta om sig och planen är att de under bröllopet ska döda Steven Falconis far och bror. Men Falconi får reda på planen och istället dödas Claras far och nya man.
Clara flyttar till Paris och anlitar en privatdetektiv för att leta upp Steven. Hon får reda på att han har familj och var han bor. Clara är redo att ge en halv miljon dollar till den som dödar familjen, och hon får tag på en person som hatar Steven, känner honom mycket väl och behöver pengar, Maxton…
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det grymma arvet :
2021-05-26 21:03
80-talet är knappast känt för den gedigna litteraturen. Det var underhållning som gällde och fort skulle det gå. Evelyn Anthonys sena titel skrevs -89 och var nog mossig redan då. Det är riktigt dåligt.

En stark brittisk kvinna förälskar sig i en amerikansk italienare på Sicilien under andra världskriget och blir gravid. När hon inser att han tillhör New Yorks maffia flyr hon hem till England. När hårdingen många år senare styr maffian med järnhand stöter han på kvinnan och bestämmer sig för att lämna allt för kärleken och sin son. Högt och lågt blandas i tvära kast och trovärdigheten är lika med noll.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det grymma arvet
Liknande böcker:
Pälsjägare
 B. Gerell
Ödets svärd
 A. Sapkowski
Kvinnohistorier
 E. Askestad
Noveller
 T. Hadley
Det är från polisen
 J. Broberg
Bormann i Bromma
 H. Gunnarsson
Innanför stadsmuren
 G. Bassani
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Samma Författare: