bokrecensioner boktips

Spärrad gräns

Författare: Gunvor Gränström
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr, öst-tyskland, flykt
Utgivningsår: 1963
ISBN: 9789178720217


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Berättelsen om Brigitte grundar sig på intryck från min vistelse i Berlin sommaren 1961. Sedan dess har gränsen mellan öst och väst blivit ännu mera ogenomtränglig. En kompakt mur skiljer nu vänner och familjemedlemmar åt.

Låt oss inte i vår egen skyddade vrå av världen glömma hur mycket vi har att vara tacksamma över. Vad det betyder att ha friheten. Vad det innebär att leva i ett fritt land, att vara trygg i sitt hem, bland de sina.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Spärrad gräns :
2021-02-18 01:54
Jag bestämde mig för någon vecka sedan att jag skulle börja läsa om mina ungdomsböcker från 50 och 60-talet. Det kan vara kul att varva de mer moderna böckerna med lite nostalgikänslor från en svunnen tid. Det här är en av många sparade gamla böcker som jag tror att jag aldrig tidigare läst. Och eftersom det inte går att finna någon baksidestext på de gamla hårda pärmarna så visste jag inte riktigt vilken historia jag skulle komma in i.
Men jag blev mycket tidigt väldigt positivt överraskad. Det här är en riktigt spännande och gripande liten bok om några ungdomars desperata flykt från Östberlin till väst. Den är riktigt spännande på sina håll, samt gripande, realistisk och välskriven. Jag blev faktiskt riktigt berörd av den. Kan varmt rekommenderas av mig!
Jag sökte boken på nätet och fann att den liksom många andra gamla ungdomsböcker har sedan några år tillbaka släppts som e-bok av storytel. Kul, tycker jag!
Nu får vi se vilken gammal flickbok jag börjar med nästa gång.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Spärrad gräns
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Samma Författare: