bokrecensioner boktips

Ett vakande öga

Författare: Fredrik T Olsson
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789146230090


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Strömmen slås ut i stora delar av Sverige.

Över hela världen utsätts viktiga mål för elektroniska attacker.

Och den nyligen avskedade kryptologen William Sandberg grips av sina egna forna kolleger, misstänkt för att ligga bakom dåden.

I Ett vakande öga möter vi William och Christina Sandberg tre år före händelserna i Slutet på kedjan. Deras tjugoåriga dotter Sara är spårlöst försvunnen, William är nedbruten, härjad och avstängd från sitt jobb på försvarshögkvarteret, och Christina har för sista gången släppt sina nycklar genom brevlådan och flyttat ut.

När så det svenska strömavbrottet visar sig vara ett i en lång rad liknande attacker världen över, blir Williams enda sätt att rentvå sig att själv försöka hitta vem eller vilka som ligger bakom.

Men vem är det som följer honom för varje steg han tar? Vad vet försvaret som de inte berättar? Och varför verkar Sara ha med händelserna att göra?

Med privatlivet i upplösning och anklagad för terrorbrott han inte begått, måste William hitta den verkliga källan till attackerna innan samhället slås i spillror. På var sitt håll inleder han och Christina en desperat jakt på sanningen - en jakt som tvingar dem båda att möta sina egna mörkaste minnen.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett vakande öga :
2021-01-10 11:39
Jag vet inte hur jag ska ställa mig till Fredrik T Olssons ambitionsnivå. Han vill ju så mycket. Precis som i debuten är det ett actionäventyr vi bjuds på.

Stömmen bryts i stora delar av Sverige och snart visar det sig att hela världen utsätts för elektroniska attacker. Kryptologen William Sandberg hamnar i fokus och spelar en större roll än vad han själv inser.

Det är ett spretigt verk. Korta stycken med olika perspektiv blandas i ett försök att få upp tempot. Det slår dock negativt eftersom historien aldrig får grepp om läsaren.

Författaren glimtar till med träffsäkra metaforer men den berättas alldeles för intensivt vilket tar udden av läsvärdet. Ett bra manus, en dålig bok.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett vakande öga
Liknande böcker:
Ett sista leende
 S. Sörmark
En annan tid
 L. Child
Operation Medelhav
 D. Lowden
Kryphålet
 H. Lieberman
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Att söka sin boning
 S. Doizelet
Samma Författare: