bokrecensioner boktips

Slutet på kedjan

Författare: Fredrik T Olsson
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789146224662


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Spänningsromanen som blivit en internationell framgång redan före utgivning - boken är hittills såld till 25 länder och filmrättigheterna till Warner Brothers. "Som Da Vinci-koden fast intelligentare och bättre skriven", enligt Lotta Olsson i DN.

I Amsterdam uteblir en ung språkforskare från en middag med sin pojkvän, utan att lämna minsta spår. I Berlin dödas en okänd man i en gränd och förs bort i en ambulans. Och i Stockholm försvinner den 50-årige före detta kryptologen William Sandberg från sjukhuset efter att ha försökt ta sitt liv.
På ytan händelser som bara tycks beröra de närmaste men som är de oundvikliga konsekvenserna av en väl förborgad hemlighet.

När William Sandberg vaknar upp efter ett misslyckat självmordsförsök är han bortförd av en organisation och förd till ett slott någonstans i Europa. Där invigs han i hemligheten bakom ett kodat meddelande ? en omfattande text från en okänd avsändare, vars kryptering William Sandberg får i uppdrag att lösa.

Samtidigt vägrar Christina, journalist och Williams före detta fru, att acceptera sin exmakes försvinnande. Tillsammans med sin assistent Leo påbörjar hon en jakt som för henne allt närmare sanningen - och till alltmer fasansfulla insikter om vad som står på spel.

För snart står det klart att målet inte är det som William tror och att organisationen har dolda planer. Tillsammans med sin medfånge, sumerologen Janine, kämpar han för att lösa gåtan bakom meddelandet innan tiden rinner ut.

Slutet på kedjan är en spänningsroman som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som ifrågasätter vårt eget ursprung samtidigt som den hotar hela mänsklighetens framtid.

"Fredrik T Olssons debut är en omåttligt skickligt strukturerad intrig där man läser med andan i halsen. Vad är det för mystiskt chiffer som kryptoexperten William Sandberg ska avslöja? Varför behöver han hjälp av en kilskriftsexpert? Som Da Vinci-koden fast intelligentare och bättre skriven." / Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Utdrag ur boken:
Där var det.
Han stod absolut stilla, ansiktet fortfarande in i kaklet, blundade för att hålla kvar tanken innan den försvann igen.
Plötsligt visste han. Strukturen i de pixlade bilderna, var han hade sett den förut. Det var lika vansinnigt som det var självklart.
Och lika plötsligt insåg han att det han hade fått i uppdrag att lösa var mer osannolikt än han någonsin kunnat föreställa sig.

Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Slutet på kedjan :
2014-06-28 17:16
En blivande succé. Tydligen.
För det är ju så numera, alla vill vara steget före, alla vill ha koll. Och det här är ett bra exempel på hur det blir. "Slutet på kedjan" är redan innan utgivning en formidabel succé. Och just för att förlag och filmbolag skrivit kontrakt så kommer de att lyckas. Oavsett bokens kvalitet.

Och det är storstilat. Olsson spänner bågen och höjer ribban för svensk spänningslitteratur. Det är inte mord i en småstad, det är en internationell historia med globalt hot. Spektakulärt, snudd på bombastiskt. Hade det varit en Robert Ludlum hade det varit alldagligt, men eftersom det är en svensk debutant är jag imponerad.

Den litterära kvalitén är ojämn men det finns många delikata bitar.
Underhållningsvärdet är högt men inte märkvärdigt.
Storyn är intressant men lite svårsmält.

Sammantaget en frisk satsning som håller skapligt.
Betyg 3
2014-10-11 15:44
När de säger att det kommer en dag imorgon tro dem inte.
Slutet på kedjan. Är en av de bästa debut spännings romaner.
Den är såld i citka till 25 länder. vad månde bliva av F.Tolsson.
Har läst ett par tusen Deckare o Äventyrsromaner.
Betyg 5
2015-02-06 15:49
Boken har redan väckt uppseende i många länder och filmrättigheterna är sålda till Warner Brothers. Kanske historien kan bli bättre som film?????
William Sandberg har försökt begå självmord , men han räddas och tas in på sjukhus
Hela världen berörs det finns ett allvarligt hot mot hela världen. Det är en riktig bisarr historia, ett fantasifoster, som är riktigt dåligt.
Betyg 1
2015-03-29 21:03
helt ok
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Slutet på kedjan
Liknande böcker:
Ett sista leende
 S. Sörmark
En annan tid
 L. Child
Operation Medelhav
 D. Lowden
Kryphålet
 H. Lieberman
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Att söka sin boning
 S. Doizelet
Samma Författare: