bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Svindel och svek
 H. Sigander
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSlutet på kedjan

 
Författare: Fredrik T Olsson
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789146224662
 
Spänning:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Spänningsromanen som blivit en internationell framgång redan före utgivning - boken är hittills såld till 25 länder och filmrättigheterna till Warner Brothers. "Som Da Vinci-koden fast intelligentare och bättre skriven", enligt Lotta Olsson i DN.

I Amsterdam uteblir en ung språkforskare från en middag med sin pojkvän, utan att lämna minsta spår. I Berlin dödas en okänd man i en gränd och förs bort i en ambulans. Och i Stockholm försvinner den 50-årige före detta kryptologen William Sandberg från sjukhuset efter att ha försökt ta sitt liv.
På ytan händelser som bara tycks beröra de närmaste men som är de oundvikliga konsekvenserna av en väl förborgad hemlighet.

När William Sandberg vaknar upp efter ett misslyckat självmordsförsök är han bortförd av en organisation och förd till ett slott någonstans i Europa. Där invigs han i hemligheten bakom ett kodat meddelande ? en omfattande text från en okänd avsändare, vars kryptering William Sandberg får i uppdrag att lösa.

Samtidigt vägrar Christina, journalist och Williams före detta fru, att acceptera sin exmakes försvinnande. Tillsammans med sin assistent Leo påbörjar hon en jakt som för henne allt närmare sanningen - och till alltmer fasansfulla insikter om vad som står på spel.

För snart står det klart att målet inte är det som William tror och att organisationen har dolda planer. Tillsammans med sin medfånge, sumerologen Janine, kämpar han för att lösa gåtan bakom meddelandet innan tiden rinner ut.

Slutet på kedjan är en spänningsroman som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som ifrågasätter vårt eget ursprung samtidigt som den hotar hela mänsklighetens framtid.

"Fredrik T Olssons debut är en omåttligt skickligt strukturerad intrig där man läser med andan i halsen. Vad är det för mystiskt chiffer som kryptoexperten William Sandberg ska avslöja? Varför behöver han hjälp av en kilskriftsexpert? Som Da Vinci-koden fast intelligentare och bättre skriven." / Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Utdrag ur boken:
Där var det.
Han stod absolut stilla, ansiktet fortfarande in i kaklet, blundade för att hålla kvar tanken innan den försvann igen.
Plötsligt visste han. Strukturen i de pixlade bilderna, var han hade sett den förut. Det var lika vansinnigt som det var självklart.
Och lika plötsligt insåg han att det han hade fått i uppdrag att lösa var mer osannolikt än han någonsin kunnat föreställa sig.


Medelbetyg: 3 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Slutet på kedjan :


Spaniard 2014-06-28 17:16
En blivande succé. Tydligen.
För det är ju så numera, alla vill vara steget före, alla vill ha koll. Och det här är ett bra exempel på hur det blir. "Slutet på kedjan" är redan innan utgivning en formidabel succé. Och just för att förlag och filmbolag skrivit kontrakt så kommer de att lyckas. Oavsett bokens kvalitet.

Och det är storstilat. Olsson spänner bågen och höjer ribban för svensk spänningslitteratur. Det är inte mord i en småstad, det är en internationell historia med globalt hot. Spektakulärt, snudd på bombastiskt. Hade det varit en Robert Ludlum hade det varit alldagligt, men eftersom det är en svensk debutant är jag imponerad.

Den litterära kvalitén är ojämn men det finns många delikata bitar.
Underhållningsvärdet är högt men inte märkvärdigt.
Storyn är intressant men lite svårsmält.

Sammantaget en frisk satsning som håller skapligt.
Betyg 3

Ampolie 2014-10-11 15:44
När de säger att det kommer en dag imorgon tro dem inte.
Slutet på kedjan. Är en av de bästa debut spännings romaner.
Den är såld i citka till 25 länder. vad månde bliva av F.Tolsson.
Har läst ett par tusen Deckare o Äventyrsromaner.
Betyg 5

kali05 2015-02-06 15:49
Boken har redan väckt uppseende i många länder och filmrättigheterna är sålda till Warner Brothers. Kanske historien kan bli bättre som film?????
William Sandberg har försökt begå självmord , men han räddas och tas in på sjukhus
Hela världen berörs det finns ett allvarligt hot mot hela världen. Det är en riktig bisarr historia, ett fantasifoster, som är riktigt dåligt.
Betyg 1

Anfield 2015-03-29 21:03
helt ok
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Slutet på kedjan


  Köp boken som film på cdon: