bokrecensioner boktips

Mr Alis äktenskapsbyrå

Författare: Farahad Zama
Genre: Roman
Ämnesord: kultur
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173551113


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mr Ali öppnar en äktenskapsbyrå för att fördriva tiden och inte vara i vägen för sin hustru efter att han har gått i pension. Bland äktenskapsbyråns många kunder finns mannen som vill hitta et lång make till sin korta dotter, säljaren som inte kan sälja sig själv och den rika, stiliga läkaren som inte tycker att någon flicka är tillräckligt perfekt. Men det händer saker även på det personliga planet - paret Alis son blir arresterad av polisen och assistenten Aruna blir olyckligt kär i en av äktenskapsbyråns kunder. Frågan är om Mr och Mrs Ali kan ordna ett lyckligt slut för alla inblandade.

Utdrag ur boken:
"Men varför skulle en man som Ramanujam, läkaren, behöva ta hjälp av en äktenskapsbyrå? Han är stilig, han är kirurg, han är ganska ung och hans familj är förmögen. Varför kommer en sådan man hit?"

Mr Ali skrattade och sa. "Det finns alla sorters människor i världen, vilket är bra för oss. Jag vet inte varför de beslöt sig för det, men jag ska berätta en sak för dig - så länge hans syster letar efter en kvinna åt honom kommer han aldrig att bli gift."

Aruna blev förvånad och frågade: "Hur vet ni det, sir?"

"Kalla det erfarenhet, kalla det ett sjätte sinne. Hans syster kommer att fortsätta leta efter den fulländade kvinnan, men fulländning är något som bara Gud besitter - det finns inte i denna världen. Det sägs att mogulkejsaren Aurangzebs döttrar aldrig gifte sig eftersom de inte kunde hitta någon som var god nog åt dem, och det är precis så det kommer att bli för Ramanujam, Det är synd, för han verkar vara en trevlig man."

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mr Alis äktenskapsbyrå :
2020-12-09 12:15
Mr Alis äktenskapsbyrå är skriven av Farahad Zama, som föddes i Visakhapatnam på Indiens östkust, där boken utspelar sig. Genom sitt arbete hamnade han dock i London, där han och familjen nu har bott i många år.

Boken är kanske inte så märkvärdig, men den är ändå riktigt trevlig att läsa. Man får en intressant inblick i de problem som kan finnas i Indien när det gäller att finna en make/maka. Även familjen ska ju lägga sig i.

Jag uppskattar att författaren ingående beskriver två bröllop. Det ena är ett muslimskt bröllop och det andra är ett bröllop mellan två bramaner, vilka tillhör den högsta kasten i Indien. Det ger en mycket intressant inblick i dessa ceremonier. Jag har själv bara varit på kristna bröllop, så här fick jag lära mig mycket.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mr Alis äktenskapsbyrå
Liknande böcker:
Huset Versace
 D. Ball
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Lektioner
 I. McEwan
Vill du veta?
 N. Erlick