bokrecensioner boktips

Lanthandeln

Författare: Karina Johansson
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789188867513


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på som det alltid gjort. Men en dag hittas handlarens son, Viktor, död på butiksgolvet och då förändras allt. Idyllen trasas sönder och det sker både inbrott, konststölder och skumma affärer. Polisen tror att Viktors dör är en olyckshändelse. Emanuel däremot är övertygad om att hans bror blivit mördad. När han sedan börjar få hotfulla sms och förföljs av en grön pickup blir han allt mer säker på att han är någonting på spåren. I samma veva återvänder karriärkvinnan Louise till bygden för en andningspaus i livspusslet. Hon och Emanuel är barndomsvänner och istället för att få en välbehövlig semester, dras hon in i jakten på mördaren. Samtidigt djupnar vänskapen och snart slits hon mellan kraven i Stockholm och den enkla livet i Sunne.

Utdrag ur boken:
I höjd med disken höll han på att trampa på tre chokladkartonger. Han böjde sig fram för att plocka upp dem. Då fick han syn på ett par fötter. Delvis gömd bakom disken låg en person. Det var Viktor. Hyllorna runt honom svajade. Kraften i benen försvann och han var tvungen att hålla sig i glassfrysen för att inte tappa balansen.

- Viktor, sa han. Varför ligger du där?

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lanthandeln :
2020-10-12 10:44
Lanthandeln är Karina Johanssons sjätte "mysdeckare". De tidigare är Bara en pärla, Utan egen vinning, Ett felsteg eller två, Resan tillbaka och Pengabrevet. Det är roligt när man märker att en författare har utvecklats, och jag tycker att det här är hennes bästa hittills. De tidigare har alla varit trevliga och mysiga, men den här var mot slutet en riktig bladvändare.

När jag läst halva boken har jag räknat ut vem mördaren är. Den känslan behåller jag under resten av läsningen, tills allt ställs på ända på slutet, då mördare och motiv blir uppenbarade. Då har jag ändå undvikit de uppenbara "red herrings" som finns i boken och tycker att jag är riktigt smart, men jag blir ändå lurad, och det är detta som gör att en deckare blir riktigt bra. Som läsare måste man få gissa vem som är den skyldige, men man ska ändå till slut bli överraskad.

Det här är en deckare som det är roligt att få rekommendera till den som tycker om kluriga deckare utan mer blod än vad historien kräver.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lanthandeln
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly