bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEtt felsteg eller två

 
Författare: Karina Johansson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, kultur, spänning, sunne
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187685484
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sagolika Teatern i Sunne hotas av nedläggning. Amatörteatergruppen Scengångarna ska sätta upp en revy för att försöka rädda den och anlitar Mirjam att skriva manuset. När Mirjam kommer till teatern för ett första möte med Scengångarna hittas Lenny, teatergruppens frontfigur, nerslagen och medvetslös och han förs med ambulans till sjukhus.
Alla tar för givet att överfallet har ett samband med det som hände veckan innan, då när någon klottrade glåpord på revyaffischerna med Lenny, iklädd klänning, hatt och fjäderboa. Alla utom vaktmästaren. Han skyller på Mirjam och påstår att det som hänt är hennes fel. Mirjam förstår inte varför, och vill helst åka hem till Göteborg.
Men Mirjam kan inte lämna Sunne. Inte än. Det finns nämligen en speciell anledning till att hon tackat ja till manusjobbet. Det är något hon måste reda ut och få klarhet i och det kan hon bara göra om hon är i Sunne. Och ingenting får hindra henne.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ett felsteg eller två :


BlommigaBarbro 2019-01-06 02:14
Betyg: 2,5 av 5
Den börjar ju riktigt bra och de två första timmarna av boken tyckte jag att den var riktigt mysig, småspännande och engagerande. Dock tappar den i mitten och slutet tilltalade mig inte. Boken är välskriven och jag gillar det vardagliga, vardagslivet, vanliga människor och platser, bort från uttjatade polisutredningar, helt enkelt vardagslivet blandat med lite spänning. Som Aino Trosells antihjältinna Siv Dahlin där vardagsrealismen blandas med humor, ett fantastiskt språk och spänning. Och eftersom det här är en deckare så väntade jag hela tiden på att spänningen skulle ta form och utvecklas. Istället dras jag in i någon form av faderskapsutredning som tog upp alldeles för mycket av handlingen. Sen tycker jag tyvärr att huvudkaraktären, Mirjam svänger om lite för mycket rent personlighetsmässigt. Från en ganska underhållande, ständigt ätande individ till en i mitt tycke gnällig barnunge. Hade Karina Johansson fortsatt i samma spår som de två första timmarna av boken, hade mitt slutbetyg troligtvis landat på 4,5 i betyg, nu blir det tyvärr inte mer än en stark 2:a. Men välskriven är den och den sticker ut. Det är långt ifrån vad man kan säga om alla förbannade polisdeckare som släpps på löpande band. Bra uppläsare!
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ett felsteg eller två


  Köp boken som film på cdon: