bokrecensioner boktips

Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget

Författare: Linus Kuhlin
Genre: Biografi
Ämnesord: kultur, tv
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789188699367


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vuxna män gör saker tillsammans är inte bara en biografi om en av Sveriges mest omtalade konstellationer av kreatörer och komiker utan lika mycket en bok om humor som livshållning och manlig vänskap.

Killinggänget var den första humorgruppen att både bete sig och behandlas som ett rockband snarare än en humorgrupp. Under1990- och 2000-talet var de Sveriges mest stilbildande, hyllade och bästa humorgäng med succéer som NileCity 105,6, Torsk på Tallinn och Fyra nyanser av brunt. Samtidigt kantades produktionerna av ständiga bråk, skandaler och depressioner.

Den enda biografin i sitt slag
När författaren och journalisten Linus Kuhlin för några år sedan ville läsa en biografi om det populära Killinggänget upptäckte han till sin stora förvåning att någon sådan inte fanns. Lösningen blev att i någon slags gå-över-ån-för-vatten-anda skriva den själv. Under arbetet med boken har Linus intervjuat såväl medlemmar i Killinggänget som personer som har verkat runt humorgruppen. Vi möter också några av de personer som, på ett eller annat sätt, dyker upp i killingarnas mycket rika persongalleri. Bokens förord är skrivet av Kalle Lind, Sveriges populärkulturella nestor.

Utdrag ur boken:
"Killinggänget bygger mycket på att vi egentligen inte tycker om varandra. /Robert Gustafsson
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget :
2020-09-27 20:38
Betyg 4
Liknande böcker:
Jag kan ha fel och and..
 B. Lindeblad
Lindas bästa/värsta
 L. Skugge
40 : constant reader
 L. Skugge
Vill du så kan du
 P. Ekwall
K
 K. Frostenson