bokrecensioner boktips

Fågeltribunalen

Författare: Agnes Ravatn
Genre: Roman
Ämnesord: spänning, norge
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178932917


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

TV-profilen Allis Hagtorn tvingas efter en offentlig skandal lämna sin partner och sitt jobb. På flykt från storstaden och allmänhetens blickar tar hon tjänst som trädgårdsmästare och hushållerska i ett ensligt beläget hus vid en fjord.
Men hennes arbetsgivare börjar snart uppvisa ett olustigt beteende. Plötsligt står den vresige, tystlåtne mannen bakom hennes rygg. Eller iakttar henne från ett fönster. Allis börjar undra över vad han ägnar sig åt i sitt noga tillslutna arbetsrum.
I väntan på att mannens hustru ska komma tillbaka från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande relation. Och det blir alltmer uppenbart att ett försök att gottgöra tidigare synder inte alltid är tillräckligt...
Fågeltribunalen är en intensiv psykologisk spänningsroman, med en andlöst dramatisk upplösning.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fågeltribunalen :
2020-09-11 16:34
När jag läser på Goodreads de fantastiska recensioner som norska Agnes Ravatn fått för sin psykologiska roman eller "thriller", Fågeltribunalen där man jämför hennes bok med klassiker som Rebecca av Daphne De Maurier så undrar jag om det är en och samma bok som vi har läst.
Som en hel del andra böcker så är baksidestexten bättre än boken i sig, den utlovar en spänning som i själva verket aldrig kommer.
Jag har ingenting direkt emot minimalistiska romaner, men det här är enbart trist och intetsägande. Med dålig karaktärsuppbyggnad. Den är inte fruktansvärt dålig, den är egentligen ingenting, som ett ljummet glas vatten- men de rätta koncepten finns ju där för att det skulle kunna bli bra. Kanske att med en annan författare att det kunnat bli så betydligt mer spännande och engagerande. Eller så är det bara jag som har en annan smak. Den är inte ens 200 sidor lång, men känns som om den är minst det dubbla.
För mig är detta enbart ett stort gäsp! Alltså ett utmärkt sömnmedel.
Slutbetyg, en stark 1:a!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fågeltribunalen
Liknande böcker:
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Olympia
 M. Kallentoft
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Svar till "Ensam"
 M. Sandemo
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell