bokrecensioner boktips

De som dör först

Originaltitel: Sjestiorki umirajut pervymi
Författare: Alexandra Marinina
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, ryssland, moskva
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789146180432


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den ryska deckardrottningen Alexandra Marinina har haft enorma framgångar och är översatt till ett stort antal språk. Med Mördare mot sin vilja introducerades hon på svenska hösten 1999. Nu kommer en ny bok av denna spännande kriminolog och före detta överstelöjtnant inom polisen.
Handlingen kretsar kring organiserad ekonomisk brottslighet med koppling till försvarsindustrin. Samtidigt grubblar polisinspektör Anastasia Kamenskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män, som inte förefaller ha något samband med varandra utöver att de utförts på samma sätt: med revolver på tjugo meters avstånd...

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De som dör först :
2020-09-03 16:58
Den andra boken i serien om polisinspektör, Anastasia Kamenskaja och hennes kollegor vid Moskva-polisen. Precis som i föregångaren, Mördare mot sin vilja (1999) så har jag precis samma problem i den här boken att urskilja de många manliga karaktärerna åt. Av någon anledning har de ryska manliga namnen lite svårt att fastna i mitt minne, ett problem som jag inte alls har med de kvinnliga karaktärerna. Men så har ju också författaren av någon oklar anledning, två män med tilltalsnamnet Yuri som medverkar i den här boken. Att skilja dessa två Yuri åt, var lite svårt. Som tur var mördades den ena ganska tidigt.
Men det är också allt av negativ kritik. Den här boken är precis lika mysig, spännande och även humoristisk som föregångaren. Den är lättläst, jag gillar karaktärerna och den är dessutom oförutsägbar.
Så har jag kanske också kommit det ryska manliga psyket något närmre dessutom. Nu är det en kvinnlig författare, men om man får tro henne så verkar en hel del av de ryska männen lida av samma problem. Detta problem i att de hela tiden oroar sig för att de måste ställa upp sexuellt med nästan varenda kvinna de träffar, även om de själva inte har lust till det. Hur mycket sanning det ligger i detta kan man säkerligen spekulera vilt kring, men jag tyckte det var en humoristisk fotnot.
Kan varmt rekommendera Alexandra Marininas deckare och jag vill absolut läsa de två resterande böcker som översatts till svenskan.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De som dör först
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein