bokrecensioner boktips

Stjärnfall

Författare: Folke Mellvig
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, 1950-tal
Utgivningsår: 1952
ISBN: 9789100160067


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"- Förströelse, ja naturligtvis, vad annars, vad hade du tänkt dig? Som om det någonsin varit du ... Detta förakt - hade han haft det hela tiden? Innerst inne ett kyligt förakt? Säg nu inte att du älskar mig ... Och så låg hon där på golvet för att väcka hans ansvar med sin svimning och hans åtrå med sin kropp: Inte minst den här scenen visar att du inte duger till skådespelerska!"

I sin egoistiska hänsynslöshet gick han för långt - den store skådespelaren Evert Block. Och det blev kapten Hillman som till slut redde upp hur han blivit mördad.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stjärnfall :
2020-08-29 13:47
Tidig Folke Mellvig-deckare med deckarparet, John och Kajsa Hillman från Hillmans detektivbyrå och deras en aningen klantiga medarbetare, Freddy Sjöström som försöker sig på att i den här boken att lösa två mystiska dödsfall.
Jag har alltid beundrat Arne Mattsons fem briljanta filmatiseringar av Mellvigs deckare, och jag kan riktigt se framför mig: Karl-Arne Holmsten, Annalisa Ericsson, Nils Hallberg och en mängd av de gamla skådespelare som var populära under min barndom på 50-talet alltmedan jag läser den här boken.
Det här är dock inte Mellvigs bästa deckare, jag har för mig att hans böcker blev bättre och mer populära efter några år. Den är lite rörig till och från. Ändå tycker jag om den. Den är fylld av nostalgi, från en svunnen tid som tyvärr aldrig mer kommer tillbaka. Persongalleriet är stort och intressant. Att gissa mördarens identitet är inte det allra lättaste. Här finns också en svunnen charm och ett mycket bra språk. En perfekt bok att läsa en trist dag under några timmar.
Och som det var förr, så rökte alla. Och varenda karaktär här är nästintill kedjerökare. Tänk som det förändrats genom tiden.
Slutbetyg, en stark 3:a! Rekommenderas!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stjärnfall
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh