bokrecensioner boktips

Kvinnor förändrar världen

Originaltitel: The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World
Författare: Melinda Gates
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, politik, vetenskap
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789127160996


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Kvinnor förändrar världen skildrar Gates sitt feministiska uppvaknande, stunden då hon insåg sambandet mellan kvinnors självbestämmande och samhällets välmående. Den fråga som ledde Gates in på den globala arenan var familjeplanering och tillgången till preventivmedel. I samhällen där kvinnor har tillgång till preventivmedel är kvinnorna friskare och har högre inkomst, och deras barn mer välnärda och högre utbildade.

Det tog henne sedan vidare till bredare frågor: kvinnors rätt att välja yrke, mäns delaktighet i hemarbetet, betald föräldraledighet och ett slut på alla former av könsdiskriminering.

Utifrån en personlig övertygelse om att alla liv är lika mycket värda, och inspirerad av sin mentor Hans Rosling, berättar Melinda Gates om sin resa från jobbet som dataingenjör på Microsoft till rollen som grundare av världens största privata stiftelse.

I Kvinnor förändrar världen möter vi såväl nytänkande kvinnor och män som arbetar för jämställdhet världen över, som ögonöppnande fakta om fattigdom, utbildning och hälsa. Hon visar vilka oerhörda möjligheter det finns att driva på förändring i världen, både för politiken, näringslivet och oss som individer.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnor förändrar världen :
2020-06-21 17:03
Betyg 4
Liknande böcker:
Jag kan ha fel och and..
 B. Lindeblad
Självporträtt
 J. Sartre
Henry Kissinger inför..
 C. Hitchens
Karl XII
 . Voltaire
Fruktan : Donald Trump..
 B. Woodward
inifrån
 T. Bodström