bokrecensioner boktips

Under floden

Författare: Staffan Nordstrand
Genre: Roman
Ämnesord: krig, historia, kultur, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186505165


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under floden följer vi flickan Prim. Hennes vänner hamnar i klorna på människohandlare, hennes mamma, som ensam får försörjningsbördan, hjälper amerikanska agenter som söker kvarlevor från kriget vilket får katastrofala konsekvenser för henne och farfar vapensmugglaren har åter något stort på gång. Deras öden tvinnas samman i en färgstark berättelse som rör sig mot sin upplösning lika obevekligt som den mäktiga Mekongfloden flyter fram. För Prim går vägen från den fattiga hembyn via en »uppfostringsbordell« i Norra Thailand till turistparadiset Phuket. Där väntar äntligen ett slut, eller kanske en ny början.

Bakom turistparadisens fasad finns en grym värld av trafficking och tvångsprostitution. Under floden bygger på verkliga livsöden. Personerna i boken har fått andra namn, men alla platser finns i verkligheten som de är beskrivna i boken. Under floden är första delen i en kommande trilogi. Del två lyfter fram handeln med gatubarnen.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Under floden :
2020-05-19 06:06
Under Floden är första delen av en trilogi som beskriver situationen i Asien, med människohandeln. Förutom prostitutionen tar boken upp andra sociala problem, och man får en bra inblick i hur människorna kämpar mot fattigdomen.
Boken är slarvigt skriven , vilket är synd då handlingen är jätte intressan, därför får boken en stark 3 istället för 4 i betyg

Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 3/5
Miljöbeskrivning: 3/5
Språk och berättarkonst 2/5
Betyg 3
Liknande böcker:
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Gorazde
 J. Hildebrandt
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi