bokrecensioner boktips

Kärleken väntar längst ut på grenen

Författare: Mari Åberg
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, kärlek, kultur, ungdom, frigörelse, sex, 1970-tal
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188959041


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tiden är 70-tal och huvudpersonen är Annika, en okysst, blyg och något naiv artonåring som flyttar till Malmö för att bli flygledare. Här möter hon den världsvana Eva som kommer direkt från den glamorösa modellvärlden och påverkas av hennes levnadsglada sätt.

Mari Åberg ger en härligt stämningsfylld atmosfär med hjälp av en mängd tidsmarkörer med allt från mode till musik, maträtter och inte minst den nyväckta synen på sex. Den som vill ha en seriös feel good roman med mycket värme, humor, lite spänning och äventyr, en hel del vänskap och kärlek och lätt nostalgiska kännetecken för tiden runt 1970 och framåt, får på köket en inblick vad som försiggår i ett flygledartorn och hur det går till bakom kulisserna på charterresan.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleken väntar längst ut på grenen :
2020-05-03 22:12
Som relationsroman så tycker jag att det här är en engagerande och välskriven roman om två unga och mycket olika flickor på 1970-talet då synen på sex ändrades och flickor/kvinnor började ta för sig mer av den varan än förut. Det kan jag mer än väl känna igen mig i själv då jag själv var en ung kvinna på 70-talet. Även vänskapsbandet flickorna emellan tyckte jag var bra. Men alla de i mitt tycke onödiga och extremt långa beskrivningar om när Annika och Eva gör praktik som flygledare tar upp alldeles för mycket av boken. Dessa episoder är absolut mycket välskrivna, men i mitt tycke inte särskilt intressant att läsa om. Jag hade föredragit om författaren nästan enbart skrivit en relationsroman.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärleken väntar längst ut på grenen
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft