bokrecensioner boktips

I det sista regnet

Författare: Janesh Vaidya
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, historia, kultur
ISBN: 9789175792460

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den här berättelsen börjar i mitt hjärta. Där är jag en pojke och jag minns stjärnorna under den mörkblå himlen och hur vinden över havet ropade mitt namn. Inget kunde ändra det öde som redan stor skrivet i stjärnorna. Jag visste det inte, men något hände den natten jag kom till världen, något som skulle förändra mitt liv för alltid.

Efter att ha fått ett kryptiskt brev av sin mor återvänder en man till sin hemby i södra Indien. Brevet har väckt en mängd frågor till liv och när mannen börjar nysta i dem avslöjas en lång rad hemligheter som sedan länge varit begravda i familjen.

Med hjälp av uråldrig kunskap blandar Janesh Vaidya verklighet med myt och besvarar nutida frågor om livet, samtidigt som han tar med läsaren på en emotionell såväl som kulturell resa genom Indiens hjärta.

Utdrag ur boken:
Därför att sinnet är det som driver kroppen och det som måste behandlas först. Kroppen är bara ett fordon, ett fordon som Gud har skapat av kött och blod. Även om fordonet är i gott skick och vägarna känna hamnar ekipage ändå på verkstad titt som tätt om inte föraren är vaksam.

De flesta hälsobekymmer beror på ett förvirrat sinne, vilket är som en oerfaren förare som blir uppjagad och nervös också i normal trafik. Han kör hetsigt och ryckigt eftersom hans känsloliv är stormigt. På det sättet sliter han på fordonet och vägen och utgör fara för andra trafikanter.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I det sista regnet :
2020-02-10 12:17
En vackert skriven historia full av österländska visdomsord. Medan jag läste gjorde jag anteckningar på citat . Författaren tar med oss till Indien och vi får inblick hur det är att växa upp. Där profetior och astrologi är en del av vardagen i byborna liv.
En underbar bok.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Misstagens bok
 S. Bjerg
Gorazde
 J. Hildebrandt
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
Här är vi
 G. Swift
Samma Författare: