bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Erövringen
Guldkorset
Kärleksknuten
Lord Guyons dotter
Skuggornas borg
Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBarnbruden

 
Författare: Elizabeth Chadwick
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, mord, historia, kärlek, spänning, medeltiden
Utgivningsår: 1990
ISBN: 913231681X
 
Spänning:  8
Romantik:  9
Humor:  1
Lärorik:  7
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Judith såg ned på sin bröllopsskrud. En blekgrön underklänning smög tätt om hennes tunna kropp. Överklänningen var av tung siden i mörkare grönt,smyckad med kostbara guldbroderier. Runt midjan var hon en gördel av juvelbesatta bronslänkar. Hon kände sig som huvudrätten vid en festmåltid,färdig att slukas.

Snart skulle hon stå i kapellet och avge sina äktenskapslöften till en man som hon aldrig förr hade sett. Hon måste lämna sitt hem och följa med honom,bli hand egendom som han kunde handskas med efter behag. Redan ikväll skulle hon dela hand bädd. Det var en vecka kvar till hennes sextonde födelsedag och hon var skräckslagen.

Medelbetyg: 4,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Barnbruden :


faith 2004-11-09 11:36
Barnbruden var faktiskt en jätte bra bok. Spänning, kärlek, allt det där. Verkligt underhållade. Sedan har jag inte heller läst någon roman om medeltiden förr. Boken utspelar sig på 1100-talet. Jag kan nästan inte tro på vare sig 1100-talet eller medltiden. Det är så långt borta. Världen kan omöjligen ha varit så annorlunda. 1800-talet kan man ännu tro på, men medeltiden är faktiskt så overklig att den inte kan ha existerat. (Not seriously seriously.) En massa riddare o lords o ladys liksom. Så var det även i boken. Chadwick kanske lyckades göra medeltiden mera verklig. Omgivningen/omständigheterna var annorlunda, men människorna var det definitivt inte. Styrkan i Barnbruden var just personerna. Jag helt änklet älskade Judith, huvudpersonen. Hon är en sådan som man älskar att läsa om och vill vara. Någon som man kan beudra. Modig, kvick, står på sig, självsäker framför allt... osv. Sen gillade jag också Judiths och Guyons relation...

All in all väldigt underhållade och inte alls dumt.
Betyg 4

Nattfrost 2006-02-07 15:03
Efter mycket letande fick jag äntligen tag i denna bok! Jag köpte på mig de tre andra böckerna i serien på en bokrea,och när jag kommer hem fattar jag att jag inte har bok ett. Visserligen är alla fristående böcker,men om det finns en serieordning VILL jag läsa den. Hade vissa problem att få tag i Barnbruden,men genom en bevakning på http://antikvariat.net/ fick jag nu tag i den. Och vilken bok sedan...

Det var ett tag sedan jag läste en riktigt bra historisk roman. Och också en roman som utspelar sig i den tidsålder som denna gör,nämligen medeltiden. Den har allt det där braiga som gör den till en bok man inte kan lägga ifrån sig : borgar,krig&spänning,kärlek som sakta växer fram... Oerhört spännande och bra! Och sååå romantisk,tyckte jag. Nu ska jag forsätta med bok nummer två i denna serie,och se ifall den är lika bra...jag joppas det!
Betyg 5

Meno 2006-06-01 14:25
Jag har bara läst en bok tidigare av Elizabeth Chadwick, men hon har blivit en av mina favorit författare. Berättelsern är underbar och handlar om unga Judith och hennes äldre make lord Guyon. Äktenskapet mellan dem två är inte så bra i början men sakta börjar deras relation förbättras, då de lär känna varandra bättre och får riktiga känslor för varandra.

Men boken handlar bara inte om kärlek. Det utkämpas några slag och det är massor med politik snack som jag faktiskt inte fattade mycket av. Men det sänker inte det betyg som jag tänker sätta på den här boken. Oavsett det var det en bra bok som jag rekomenderar varmt.

Jag är inte så säker om jag ska läsa de andra två fristående böckerna men om de är lika bra som barnbruden så gör jag väldigt gärna.

De som tycker om att läsa historiska romaner borde läsa några böcker av Elizabeth Chadwick och naturligtvis läsa Barnbruden
Betyg 4

Rosy 2007-07-24 11:39
mycke bra älskar den
Betyg 5

Wilma 2008-01-09 21:23
Underbart romantisk och spännande. Rekomenderar den varmt.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Barnbruden


  Köp boken som film på cdon: