bokrecensioner boktips

Erövringen

Författare: Elizabeth Chadwick
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kärlek
ISBN: 913243250X


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

”Det var våren 1066 som kometen med den långa, lågande svansen flammade på himlen över London. Somliga tog den säregna drakstjärnan för ett järtecken, ett förebud om onda tider. Men för den unga, saxiska Ailith var det en bekräftelse på vad hon längtat efter: hon väntade sitt första barn.”

Erövringen är en storslagen roman som sveper från 1000-talets livliga London över ett lantligt Yorkshire till det vackra Normandie och vidare över stormiga, farofyllda oceaner. Det är en berättelse om kärlek och förlust, om medkänsla och brutalitet, fylld med oförglömliga gestalter från en historiskt dramatisk epok.

Elizabeth Chadwick bor tillsammans med sin make och två söner i Nottingham, vilket också är den plats där Skuggornas borg utspelas. Ända sedan unga år har hon varit intresserad av och skrivit om medeltiden. För sin första roman – Barnbruden – belönades hon med The Betty Trask Award för bästa historiska underhållningsroman.

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Erövringen :
2004-08-06 22:51
Precis som Elizabeth Chadwick's övriga böcker skilldrar denna bok medeltidens samhälle och värderingar på ett bra sätt. Den sträcker sig över två generationer kvinnor, mor och dotter, och deras liv i England och Normandie.
Den tar sin början i tiden runt slaget vid Hastings hos den saxiska kvinnan Ailith, som efter att ha förlorat man och barn, blir husfru hos den normandeiske hästuppfödaren Rolf de Brize.

Efter att länge stått emot sina känslor för Rolf blir hon hans älskarinna och föder snart en dotter, Julitta. Hennes liv kommer stark att präglas av situationen som utomäketnskapligt barn, då hennes far redan har en fru samt dotter.

Boken ger en insikt om hur dåtiden tedde sig, kanske framförallt för kvinnorna, och jag känner iallafall att författarinnan har lagt en hel del arbete bakon boken i form av research. Hon har tagit med små detaljer, som för många kan tyckas ovesäntliga, men som för mig gör att historien i sig känns trovärdig.

Detta är kanske inte hennes bästa bok, men klart läsvärld. Jag kan rekommendera serien som börjar med boken "Barnbruden", den sträcker sig över en hel massa generationer, och ger även den bra insikt i medeltidens hårda verklighet.
Betyg 4
2006-05-30 13:49
Jag tyckte mycket bra om den här boken.
Boken är updelat i två delar. Första delen handlar om Ailiath liv och den andra om Ailiaths dotter Julitta.
Jag tycker att boken är värd en 4:a
Betyg 4
2007-08-06 10:35
Jag hade jättesvårt att komma in i boken i början. Men när jag väl gjorde det så var det värt "besväret" Den är som sagt uppdelad i två delar. och den blir aldrig långtråkig. Och dessutom spännande att läsa om 1000-talets England och Frankrike
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Erövringen
Liknande böcker:
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Fiskarens barn
 V. Österman
Hem till Niemis
 A. von Sydow
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Förrädaren
 S. Scarrow
Vargens krig
 B. Cornwell
Er tredje man
 D. Rudberg
Blodgärning
 T. Svensson
Ryska dockor
 M. Hall Kelly