bokrecensioner boktips

Bobby Love

Författare: Marina Nilsson
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek, framtid, vetenskap
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789100178635


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Män vill känna sig behövda och kvinnor vill känna sig dyrkade.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bobby Love :
2019-07-09 20:29
I en inte alltför avlägsen framtid kan kvinnor köpa sig en sexrobot om de inte vill ha en vanlig man eller inte hittar någon lämplig. Sexroboten Bobby Love är Sweroticas mest sålda produkt. Han är naturligtvis expert på alla sorters sexuella varianter (orgasmgaranti ingår) men kan också ge massage, konversera, lyssna, och ge komplimanger. Kvinnan kan programmera in de varianter hon föredrar och så sköter han förförelsen utan att hon behöver anstränga sig.
Den framgångsrika yrkeskvinnan Catherine är en av dem som skaffat en Bobby Love och efter en försiktig start betar hon av alla hans funktioner och väcker sin sexualitet ur dvalan. Hon har aldrig mått bättre men anar inte att hon är en bricka i maktkampen på Swerotica där kortsiktiga vinster ställs mot säkerhet och etik.

Bobby Love är en satirisk framtidssaga som ger pikar både åt samhällsutvecklingen och vår syn på relationer. Den känns inte alltför osannolik, personrobotar av olika slag har redan kommit längre än till ritbordet och så fort det handlar om behovstillfredsställelse finns både en marknad och en stor vinstpotential. Bakom sin fasad av humor tar boken upp vår tids behov av en "quick fix" som lösning på problem. Varför krångla med att ragga och leta partner som kanske ändå inte är rätt när man kan ha en perfekt man i byrån, eller snarare i garderoben? Ett argument för Bobby Love är att kvinnan har kontroll och kan känna sig säker på att inte bli misshandlad eller våldtagen. Men de kommersiella spelreglerna kräver ständig utveckling och går hand i hand med människans behov att tänja på gränser. Även en perfekt älskare kan bli tråkig och förutsägbar, men hur pass lik en verklig man vågar man göra den?

Sammantaget en alldeles utmärkt bok som väcker funderingar och jag hoppas att den får den uppmärksamhet den förtjänar. Bli inte avskräckt av framtidstemat, här finns också en rad skarpsynta iakttagelser om hur relationspsykologi fungerar, och det faktum att det man säger sig vilja ha i en relation inte alltid är det man innerst inne önskar.
Betyg 5
2019-11-03 17:13
Pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig. Den blir något tjatig i längden och den innehåller lite för mycket av vad jag kallar för genusflum. Men ändå tycker jag om den här mycket ovanliga framtidsskrönan. Den är välskriven, varm, engagerande, rolig till och från och mycket ovanlig. Den sticker verkligen ut från mängden. Jag läser absolut gärna fler böcker i framtiden av Marina Nilsson.
Bra uppläsare dessutom!
Slutbetyg, en stark 3:a! Rekommenderas till alla er som vill ha en mycket annorlunda läsupplevelse som verkligen sticker ut från mängden!
Betyg 3
2021-08-02 23:07
Kul och smart bok. Precis som det står på baksidestexten är det en ”humoristiskt driven framtidssaga med snärtar av samhällskritik och flera lager av relationspsykologi”.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bobby Love
Liknande böcker:
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
En saga
 S. King
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes