bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Dödens hand
 M. Yorke
Den andra dödssynden
 J. Guillou
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMidnattsrosen

 
Författare: Lucinda Riley
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, kultur, spänning, ungdom, indien
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170284762
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Historiska romanen Midnattsrosen tar oss från glittrande palats i Indien till anrika herrgårdar i England, från 1911 till nutid.

Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka och bortskämda prinsessan Indira. Anahita följer med Indira till England som hennes ledsagerska just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor.

Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca Bradley. Hon har världen för sina fötter, men när hennes turbulenta förhållande med den lika välkände pojkvännen tar en oväntad vändning blir hon lättad när hon inser att hennes kommande filmroll där hon spelar debutant på 20-talet för henne långt från offentlighetens ljus till ett avlägset hörn av den engelska landsbygden. Strax efter att filmproduktionen startat på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari Malik, Anahitas barnbarn, oväntat upp, sökande efter svar från sin familjs förflutna. Han och Rebecca börjar tillsammans avslöja de hemligheter som hemsökt släkten

En mångfacetterad och filmisk berättelse fylld med oförglömliga karaktärer fångna i historiens svepande vingslag. Lucinda Rileys finaste stund!

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Midnattsrosen :


BlommigaBarbro 2018-11-25 01:27
Välskriven och bitvis riktigt bra med ett lättillgängligt drivande språk och en ganska engagerande grundhistoria. Med ganska menar jag att den är alldeles för långdragen, Lucinda Riley hade lätt kunnat kapa åtminstone 200 sidor utan att jag som läsare skulle gå miste om något stort. Jag tycker bättre om själva Indien-historien än den nutida brittiska med den stora Hollywoodstjärnan Rebecca- det blev faktiskt lite för mycket harlekin för mig. Men på det stora hela tyckte jag att det var en ganska bra roman.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Midnattsrosen


  Köp boken som film på cdon: