bokrecensioner boktips

Våga leva

Författare: Ingela Holmström
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, spänning, ungdom, våldtäkt, dövhet
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789186035242


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Petra är en 17-årig tjej som går på Riksgymnasiet för döva i Örebro. Hon bor i ett kollektiv tillsammans med andra döva och hörselskadade ungdomar. En mörk och kall kväll i februari råkar hon där ut för en hemsk händelse som får stora konsekvenser.

En lång och svår kamp tar sin början samtidigt som livet för de andra omkring henne rullar på. Petra kämpar för att återfå kontrollen över sitt liv och för att helt enkelt våga leva vidare.

Boken är en fiktiv historia om en ung kvinna, men är samtidigt en skildring av hur det kan vara att vara ung och döv i dagens Sverige.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Våga leva :
2018-11-24 12:06
Betyg 3, 5 av 5

En bok som i många år stått i min bokhylla och som jag nu äntligen läst. Jag tycker mycket om temat om hur det är att vara ung och döv i dagens Sverige, samt den mycket tragiska och samtidigt väldigt engagerande berättelsen om 17-åriga Petra som blir gruppvåldtagen och gravid. De första 100 sidorna sträckläser jag. Välskriven, sorglig men samtidigt väldigt engagerande. Jag önskar att författaren nästan slutat när hon befann sig på topp. För helt plötsligt tar boken en sväng för mig och helt plötsligt läser jag en tonårsroman där allt för mycket fokus läggs på Petras döva kompisar där det handlar allt för mycket om vem som är kär i vem. Istället önskar jag att Ingela Holmström riktat in sig på att beskriva Petras föräldrars situation. Deras tankar om Petra och barnet, deras förtvivlan efter våldtäkten. Jag tror att boken hade vunnit på det i sin helhet och kanske fått toppbetyg av mig då. Nu sätter jag slutbetyget en stark 3:a istället. Absolut läsvärd och mycket välskriven, men når ändå inte hela vägen fram för mig!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Våga leva
Liknande böcker:
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Svar till "Ensam"
 M. Sandemo
Regnvakt
 T. de Rosnay