bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kärlekens fyra årstider
Liknande böcker:
Det stora dejtingävent..
 M. Schüllerqvist
Vårdcentralen
 I. Kampås
Ängelns avtryck
 N. Huston
Varulven
 A. Sandemose
Besök
 E. Gelotte
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Alarm
 M. Sandemo
Dödskallefjärilen
 J. Wolkers
Det kommer en morgondag
 A. Zachrisson
Lene
 H. Møllehave

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDansa vid vulkanens rand

 
Författare: Gregorie Delacourt
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789188697202
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dansa vid vulkanens rand :


Arne 2018-08-20 18:35
40-åriga Emma är lyckligt gift, har make och tre barn. Men en dag, på väg in i ett brasserie, får hon syn på en man hon inte kan slita ögonen från. Det är inte kärlek vid första ögonkastet, snarare ett omedelbart och ömsesidigt beroende. Mannen märker förstås hennes blickar, men gör inget. Det gör Emma än mer manisk och hon söker hans närhet varje dag, dock utan att tala med honom eller göra något annat. Mannen, Alexandre, ger blickar tillbaka men avvaktar. Emmas tillvaro är helt uppfylld av honom, han är alltid i hennes tankar och hon fantiserar om honom när hon älskar med sin man. Efter några veckor tar hon initiativet, talar till honom för första gången. Allt faller genast på plats, han är en själsfrände och har lika starka känslor som hon. Och är lika gift... Deras passion är ohejdbar, utan att ha umgåtts eller älskat beslutar de sig för att lämna sina familjer och resa bort tillsammans. Men ödet vill annorlunda...

Jag har alltid fascinerats av kärlek vid första ögonkastet, finns den egentligen eller är det en litterär myt? För mig är det väsensskilt, hur kan man bli kär eller känna passion för någon man inte vet något om? Men Emma kan, hon lämnar man och tre barn för sin passion. Hennes - eller snarare författarens - förklaringar känns ihåliga. Emma åtrådde "att vara kvinna igen". Den åtrå hon kände till sig själv, att få återuppväckas, påstår hon var starkare än den hon kände för Alexandre. Är det tillräckligt för att lämna ett bra äktenskap och tre barn?

Delacourt skrev mästerverket "Kärlekens fyra årstider" och denna bok är inte i klass med den. Språket är lite omständligt och det är mycket Emma, hennes känslor och tankar skildras på ett sensuellt och mustigt sätt. Det är många ord, inte direkt Hemingway om man säger så. Men berättelsen i sig är intressant, passion, tragik, svek och förlåtelse. Emma tycker om opera och det är ständiga referenser till olika verk som ställs i förhållande till hennes eget liv, lite övertydligt ibland. Passionen har sitt pris, precis som i operans värld, och lyckliga slut är sällsynta.
Men som helhet en klart läsvärd bok!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dansa vid vulkanens rand


  Köp boken som film på cdon: