bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Till sista skottet
 L. Masterson
Stackars Birger
 M. Montelius
både och
 B. Danielsson
Avlivningskliniken Tus..
 M. Montelius
Tatueraren i Auschwitz
 H. Morris
Amy och vildgässen
 P. Hermes
Bobby Love
 M. Nilsson
Anrop
 M. Sandemo
Ninnis affär
 H. Kolseth
Mita väcker björnar
 A. U. Birgersdotter

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHippiespåret

 
Originaltitel: Hippiespåret
Författare: Fredrik Sandberg
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177399575
 
Spänning:  7
Romantik:  6
Humor:  7
Lärorik:  7
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jack har mer tid än pengar och tycker att charterturister är töntar. Nu är det dags att ta resandet till en ny nivå, bortom att simma med delfiner och bungyjump. Han skall resa till Indien över land längs det bortglömda The Hippietrail. Vad kan gå fel? Ilskna au pairer, New Age, Delhi belly, check-bedragare och en lagom dos tantrisk Kama Sutra är en del av grejen. Men är det inte lite för mycket av en slump när resenärer tycks försvinna eller dö?


Utdrag ur boken:
Det var inte så att jag ogillade charterturister. Känslan var mer ett glödande hat blandat med bottenlöst förakt. Deras barnmatsliknande bufféer, UV-skadade hudar, enorma badhanddukar, fåniga solhattar, smaklösa hotell, att de köade för att köpa souvenirer och själva luften de andades var provocerande. Inte nog med att deras närvaro sabbade min dagsbudget. På bara några år hade de förvandlat hela Bali till en kitschigt pyntad trädgård. I mörkret kunde jag se mätta och småfulla charterturister navigera mellan tingeltangelstånd på en gata mer upplyst av ljusgirlanger än av gatlyktor. Den ultimata lyckan i deras liv var strandbungalows med polerade granitgolv, aircon, kingsizesängar, poolutsikt och minibar. De hade inte en aning om att det var Flores längre öster ut som var grejen. En orörd ö med hyddor på stranden, havssköldpaddor, Full Moon Party... och bara backpackers.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hippiespåret :


Random 2018-06-25 19:35
Jack är den perfekta backpackern. Han har mer tid än pengar och inget omdöme. Mot sin egen vilja och med ett karma på nedåtgående försöker han ta sig till Indien längs det mytomspunna The Hippietrail. Men Indien är inte bara ett paradis av kärlek, gurus och meningen med livet, det är en plats där allt kan hända. Checkbedragare, new age apostlar och Kama Sutra-experter kan Jack stå ut med, men är det inte lite för mycket av en slump när människor han möter på vägen tycks försvinna eller dö...
Jack inser att det finns viktigare saker i livet än bananpannkakor och hur man enklast tar sig till Goa. Att finna kärleken till exempel. Och finns det verkligen ett hemligt brödraskap av backpackers. Existerar den mytomspunna The Backpacker Killer. Är Jack nästa offer?

"Låt aldrig en tärning bestämma vägen, stjäl inte från dina reskamrater, om du hittar kärleken - håll i den hårt."

Trots människors intresse av att resa så är det ett ovanligt tema för en bok. The Beach av Alex Garland, Backpacker av Emily Barr och Kallare än Kargil av Carina Rydberg och hysteriskt roliga En tripp till Indien av William Sutcliffe är några. Nu finns även svenska Hippiespåret av debutanten Fredrik Sandberg. Den driver med exotismen och det hela känns charmigt spännande och autentisk. För den som gillar att resa i hängmattan är den verkligen att rekommendera.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hippiespåret


  Köp boken som film på cdon: