bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Selambs
 S. Siwerts
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn sista semester

 
Författare: Michael Zadoorian
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, humor, kärlek
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789150931426
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En sista semester :


Arne 2018-06-11 21:44
Ella är över 80, svårt cancersjuk och orkar inte längre med jobbiga undersökningar och plågsamma behandlingar. Hon vill fly, därför trotsar hon sina läkare och sina oroliga barn och ger sig av på en sista semester tillsammans med sin demente man John. Trots sin förvirring kan har fortfarande köra och med sin gamla husbil ger de sig ut på en roadtrip på den legendariska Route 66, slutmålet är Disneyland i Kalifornien. Ett vansinnesprojekt med tanke på deras respektive hälsotillstånd, är det verkligen möjligt och kan de hålla undan för sina barn som hotar att komma och hämta hem dem...?

En vuxensaga och feelgoodroman med tragiska undertoner. Den röda tråden är den värme och starka kärlek som finns mellan dem trots alla krämpor. Johns demens är svår men ändå har han klara stunder då Ella känner att han är tillbaka. Och Ellas kärlek är så stark att hon är beredd att göra sitt bokstavligt talat yttersta för att han ska slippa lida. John kör och Ella guidar honom via sina kartböcker. På kvällarna tittar de på gamla diabilder från tidigare semestrar när barnen varit små. Samtidigt är det en reseskildring där städer och sevärdheter längs den berömda vägen passerar revy. Det finns ett samband mellan det åldriga paret som tiden håller på att rinna ut för och de tidigare så livliga orterna som nu hamnat i bakvattnet då nya motorvägar dragits.

Boken är omtalad. älskad och filmad, med Donald Sutherland och Helen Mirren i huvudrollerna. Vill man vara tråkig kan man invända att hela berättelsen är totalt orealistisk, en så sjuk kvinna som Ella hade inte orkat dra igång ett så kraftödande projekt och en så dement person som John hade aldrig kunnat köra på okända vägar och klara det. Men då hade det å andra sidan inte blivit någon bok och det hade varit synd...
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En sista semester


  Köp boken som film på cdon: