bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
On the Road
Liknande böcker:
Mary, Lou och den gömd..
 C. Keene
The hate u give
 A. Thomas
KITTY och chiffermyste..
 C. Keene
Lotta 19 - Lotta i topp
 M. Vik
Tidstvillingarna
 A. Norlin
Den trettonde gästen
 M. Widmark
Punkindustriell Hårdro..
 L. Halvardsson
Aldrig mer
 H. Richter
Bortgift
 S. Schwartz
Vikingar och vampyrer
 K. Mazetti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPå drift

 
Författare: Jack Kerouac
Genre: Ungdom
Ämnesord: Kult, biografi
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9172632526
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På drift har kallats den slagna generationens katekes. Berättaren Sals luffarfärd över den amerikanska kontinenten är en romantisk, frän, intensiv upptäcktsfärd i det mänskliga. Där finns jazz, buddhism, Dostojevskij – allt i en sällsam pendling mellan uppgivenhet och våldsam livslust.

Medelbetyg: 3,2 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av På drift :


hink 2003-11-25 00:15
Sanslöst härlig bok för alla som gillar att förflytta sig. Detta är "The Beat Generations" mest kända bok. Detta är en bok för alla under 30 eller som vill fånga en tidsanda ur den amerikanska historien då friheten och meningen med livet fanns någonstans mellan New York och San Fransico (kanske i Denver).
Rekomenderas att läsas i värme, i ett sträck och lyssnandes till Bopjazz...
Betyg 5

Natalya 2003-11-25 10:49
Jack Kerouac är den som fick Ulf Lundell att börja skriva, och han är mycket influerad av Beat-författaren. Därför vill jag så gärna tycka om det här. Men jag kom faktiskt inte mer än en tredjedel, sen gav jag upp. Handlingen var fruktansvärt ointressant och då måste man ha ett språk som väger upp detta, men det tycker jag inte Kerouac har. Kanske försöker jag nån gång längre fram, men än så länge får den bottenbetyg av mig.
Betyg 1

stromstrom 2004-02-06 01:11
Ännu en bok som man inte bör missa. Själv fick jag en chock när jag läste den. Boken är som historien. Levande och full av fart och kärlek inför livet.
Betyg 5

Mitra 2004-04-14 16:02
En av förgestalterna till Beat Generationen. Jag köpte denna bok efter att sett ett tv program om Beat Generationen, det talade så bra om denna bok, men själv blev jag nog ganska besviken på boken. En “roadmovie” bok. För mig kändes det som jag aldrig riktigt kom in i boken. Men boken var en ganska rolig läsning och är en bok att äga om man gillar Beat Generationen
Betyg 3

nitedrive 2008-05-16 13:26
Jag hade velat tycka om den här boken mer än vad jag faktiskt gjorde.Det är kutym att älska "På drift",bland såväl rebelliska tonåringar som bankdirektörer med stärkta skjortkragar.Den representerar säkert "livets skola" för dem som levt ett skyddat liv i förortsvillor och kommunal skola,som gått via gymnasium och universitet till ett tryggt arbete,villa och volvo,som lyssnar på Ulf Lundell och drömmer om att dricka rom i regnet istället för att lämna barn på dagis varje morgon.Plus testosteronstinna killar på tjugo-någonting och femtioåringar som börjar få ålderångest och känner att frun och barnen inte var hela Meningen med livet.Vad vet jag.
Okej,det var lite elakt,men jag tror boken speciellt tilltalar män.

Den är mycket tidstypisk,skriven på femtiotalet och ständigt kultig bland nya generationer ungdomar som vill revoltera och identifiera sig med Sal och Dean,bokens huvudpersoner.
Det märks,inte minst på den lite machojobbiga tonen boken igenom,det kanske är den som gör att jag inte kan ta till mig bokens livsglädje till fullo.Kvinnosynen stör mig.Det avverkas kvinnor på löpande band och männen driver runt i en gemenskap av män där kvinnor är perifera förlustelseobjekt som begränsar männens frihet om man låter dem hållas och som egentligen inte går att förstå sig på.

Bokens huvudperson Sal,förmodligen Jack Kerouacs alter ego,driver på en ganska planlös resa genom USA,tillsammans med sin vän och idol Dean Moriarty.En man som kvinnorna faller som furor för.Detta faktum gör honom förstås värd vännernas beundran bara det.
På det pryda femtiotalet var säkert droger,fritt sex och buddhism väldigt avantgarde,men när man ser saken från en tid där allt är tillåtet känns temat mindre fascinerande.Bokens styrka ligger i miljö-och personskildringarna som man lätt förlorar sig i,inte i handlingen.Den är snarare ganska tunn och var säkert avsedd som ett finger åt femtiotalets konservativa familjeideal.
Men ändå,På drift är en bok som man bör ha läst för att den är så känd och haft ett sådant inflytande.På köpet får du en stunds god nostalgi och underhållning,men jag skulle ljuga om jag sällade mig till kören som tycker att boken förändrade deras liv.
Betyg 3

Maddin 2008-05-20 17:12
Gillar backpacking och är intresserad av Beatgenerationen. Men den här boken, som tydligen var startskottet för allt, var för mig otroligt ointressant :(
Var som att läsa en kass reseskildring på vilken random blogg som helst.
Betyg 2

Zenmuron 2009-06-01 22:54
Fann den ganska svårtillgänglig. Och då brukar jag ändå inte ha några problem med sånt. Det är nog lätt att fastna i den om man inte är i rätt sinnesstämning.
Det var dock jag och jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Läste större delen av den i hängmattan i solsken och det passade perfekt.
Betyg 4

trebor 2014-07-24 12:33
Svårt att komma in i den, hade höga förväntningar. Etta
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till På drift


  Köp boken som film på cdon: