bokrecensioner boktips

Med livet framför sig

Originaltitel: La vie devant soi
Författare: Emile Ajar
Genre: Roman
Ämnesord: humor, historia, kärlek
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789113027340


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Momo är en nyfiken och oskyldig pojke med ett stort hjärta. Fast han vet inte mycket om sig själv, inte ens varifrån han kommer och hur gammal han är. Tillsammans med madame Rosa, en pensionerad prostituerad, bor han i en liten lägenhet i Paris.

Det är madame Rosa som lär honom allt om livet och vad som ligger framför honom. När hon blir för gammal och inte längre orkar ta hand om de andra glädjeflickornas barn är det dags för Momo att ta över. Han kanske ännu inte vet så mycket om livet - men han är villig att lära och mellan honom och madame Rosa växer en fantastisk och hänförande vänskap fram.

Émile Ajars stora succé Med livet framför sej från 1975 kommer nu i en efterlängtad nyutgåva. Med underbara karaktärer, hjärtskärande handling och självuppfunnet språk har Ajar skapat ett mästerverk som varit helt stilbildande. Efter att ha läst den här boken tänker man länge på Momo och hans vänner: den makalösa madame Rosa, den elegante sutenören monsieur M'Da och transvestiten Lola som varit boxare i Senegal.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Med livet framför sig :
2017-09-23 09:22
En klasiker skriven under pseudonym som beskriver Frankrikes undre värld genom en pojkes ögon. Momo mamma är prostituerad som de flesta barns mammor som bor hos judinnan Madame Rosa som ajälv har varit prostituerad men tar nu hand om barnen.
Detta är Momos berättelse om hur han upplever världen och fast den är trasig och svart så även fylld med humor
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Samma Författare: