bokrecensioner boktips

Ensamfararen

Författare: Maria Isacsson
Genre: Roman
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789176970263


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Valdemars och Sagas vägar korsas - vid första anblicken ett obetydligt möte. Han snubblar på en stig i Observatoriehöjden i Vasastan och hon räcker den äldre mannen en hjälpande hand. Strax därefter blir Sagas pappa oväntat sjuk.

Det står snart klart att pappans sjukdom inte kan förklaras med naturliga orsaker. Samtidigt drabbas ytterligare personer i Sagas närhet av sjukdom och dödsfall under oklara omständigheter.

Händelserna skrämmer och väcker frågor: Hur väl känner Saga egentligen människorna i sin närhet? Vem är det som tar sig in i hennes lägenhet när hon inte är hemma? Och vem är mannen som ger sig ut ensam i sin båt sent om kvällar och nätter?

Svaren söker sig bakåt i tiden. En tragisk händelse för länge sedan avslöjar sig, som ställer Saga inför svåra vägval. Invid hennes sida finns Valdemar, som själv brottas med skuld och sorg. Sagas och Valdemars vänskap växer sig allt starkare, när de behöver varandra som mest.

Ensamfararen är en gripande och känslosam roman om människors ensamhet och hur den kan ta sig uttryck på olika sätt. Det är också en berättelse om lögner, svek och förgörande tystnad. I kölvattnet av värsta tänkbara handling för länge sedan, följer också ett starkt behov av upprättelse och hämnd i nutid.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ensamfararen :
2017-07-30 00:31
Ett plus får boken för sin mystik, men det är tyvärr också allt. Det märks ganska tydligt att det är en debutant som ligger bakom "Ensamfararen", med tanke på att boken dras åt så många håll. Som om författarinnan inte kunnat bestämma sig för vilken genre hon ville skriva. Först är det någon form av vänskapsroman mellan generationsklyftorna sen blir det thriller bara för att snabbt ramla in i relationsstuket och sen hoppar den fram och tillbaka mellan dessa genres. Jag hade önskat att Maria Isacsson hade stannat vid denna någon som bryter sig in hemma hos Saga och endast koncentrerat sig på det, jag tror faktiskt att det hade kunnat bli en mycket spännande thriller. Istället blir den tyvärr ganska tråkig och rörig. Sämst tycker jag ändå karaktärerna är. Alla karaktärer är genomtråkiga och gråa, nej tyvärr, jag tycker inte att det här var någon vidare bra bok.
Och uppläsaren var verkligen inte bra. Hon läser så ointresserat och med noll inlevelse.
Mitt slutbetyg blir endast, en 2:a! Jag ser att vissa andra här tyckte det var en bra bok och det gläder mig. Men jag kan personligen inte alls rekommendera den!

Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ensamfararen
Liknande böcker:
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Olympia
 M. Kallentoft
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Svar till "Ensam"
 M. Sandemo
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell