bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
White houses
 A. Bloom
Dödskaravanen
 M. Erasmie
Fackelbäraren
 B. Cornwell
De verdronkene
 M. de Moor
King Rat
 J. Clavell
Trots allt
 H. Sidoli
The children's book
 A. Byatt
Den eviga elden
 K. Follett
Natt över Oslo
 M. Fors
Domens dag
 R. Olofsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen tyska flickan

 
Originaltitel: The german girl
Författare: Armando Lucas Correa
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789188447210
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Innan allt förändrades levde unga Hannah Rosenthal ett sorglöst liv. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort, och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän, Leo Martin, sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.
Nytt hopp anländer när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med den transatlantiska lyxångaren SS St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.
Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.
Den tyska flickan är en mästerlig roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i vår tids Havanna.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan är hans debutroman.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den tyska flickan :


okidoki 2017-07-22 13:34
Det här är en dålig roman. Det bästa med den är att M/S St Louis öde 1939 uppmärksammas. Då, som nu, ville man inte ta emot flyktingar av integrationsskäl. https://sv.wikipedia.org/wiki/M/S_St._Louis

Så till det sämsta. Berättelsen läggs till största delen i två tolvåriga flickors mun. Det ger ett väldigt begränsat perspektiv. Den manlige författaren har heller inte någon större insikt i flickors psykologi. Flickor har i regel fler intressen än pappa och pojkvän. Att boken förbjöds på en bokmässa i Kuba, kan jag förstå. Landet är en diktatur och författaren en exilkuban som beskriver även de första revolutionärerna som onda människor. Det är mycket svart eller vitt i romanen som helhet.
Betyg 2

Skriv egen bokrecension till Den tyska flickanKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: