bokrecensioner boktips

Stjärnklart

Författare: Lars Wilderäng
Genre: Thriller
ISBN: 9789187135965


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elektronik har inget immunförsvar. Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stjärnklart :
2017-07-14 11:05
Det blir katastrof på jorden när allting med datachips lägger av. När elen går då och då anar ingen vad som är på gång. Men plötsligt fungerar inte något längre och för dem som sitter i ett flygplan eller som bara har den allra modernaste utrustningen väntar död eller en svår tid. Det här är en spännande berättelse om hur familjer klarar sig eller går under i ett samhälle där beroendet av el och data styr hela samhället. Mycket intressant läsning.
Betyg 4
2019-05-10 17:30
Den första delen i en dystopisk trilogi där all elektronik i Sverige och resten av världen en måndag i augusti till slut upphör att fungera, och samhället snabbt störtar samman i hunger, våld, kaos och död.

”Stjärnklart” är en god idé rent litterärt. Wilderäng är dessvärre ingen författare av rang, och även om handlingen är spännande så håller berättandet och språkbehandlingen överlag ganska låg kvalitet, och påminner mest om Dan Browns stil. Anglicismerna haglar och får kalla kårar att gå genom språkvårdaren inom dig. "Chalmeristnollor med nollbrickor i olika storlekar kom pratandes gående ner längs korridoren..." är bara ett exempel. Spännande story, men dåligt skriven.
Betyg 2
2023-06-20 17:34
Boken är för dig, som lever ditt liv i nallen. Om hur du inte klarar dig utan.
Boken växlar mellan olika gupper av personer, och det blir för många personer för mig, som bara klarar handling med en hjälte. Ofta vet jag inte vem han skriver om. Dessutom återanvänder han vissa förnamn.

Boken är sedvanlig sterotyp om Terrorister och Al-Qaida. Ingen av hans många lektörer har minsta susning. Han är dock nyanserad gentemot Islam. I monetära frågor är boken konventionell, men vad skall du läsa för att få en intressant synvinkel?

Annorlunda äventyrshistoria!

Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stjärnklart
Liknande böcker:
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Black Ice
 B. Fritzpatrick
Landsförrädaren
 D. Baldacci
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg