bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Stjärndamm
Stjärnfall
Stjärnklart
Är du förberedd?
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMidvintermörker

 
Författare: Lars Wilderäng
Genre: Thriller
Ämnesord: krig, politik, spänning, ryssland
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174371680
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hon lyfte telefonluren. Tystnad. Gerd provade igen, men linjen var fortfarande död. Istället tog hon upp mobilen ur fickan och bläddrade fram till Säpos nödnummer i Stockholm. Mobiltelefonen gav en tutande felsignal. Hon provade igen. Felsignal, trots bra täckning. Gerd provade istället att knappa in 112 som åtminstone borde hanteras lokalt.
"SOS Alarm 112, vad har inträffat?", svarade en telefonist efter en period som kändes som en evighet.
"Det här är Gerd Olsson, Sveriges vice statsminister. Någon har försökt döda mig i mitt hem. Skicka allt ni har. Jag har skjutit två män."
"Du kopplas nu till polisens ledningscentral som får göra en vidare bedömning."

Annandagens tidiga morgon 2012 vaknar svenskarna till en ny värld, ett Sverige de inte upplevt förut. Ett strömlöst och mörkt Sverige. En dag då allting förändras.

Från Försvarets Radioanstalts lyssnarpost söder om Göteborg, till Faluns vintermörka skogar eller ett Malmö på gränsen till sammanbrott och till ett iskallt Östersjön med ett vinterpinat Gotland får vi följa ett antal personers upplevelser under ett dygn som skakar Sverige från grunden.

Midvintermörker är en technothriller i högt tempo.Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Midvintermörker :


kristina_s 2011-07-12 12:43
Recension av Lars Wilderängs technothriller Midvintermörker

Boken är utgiven på Förlag Ängsjödal (2011) och innehåller 366 sidor.

Författaren skriver bloggen http://cornucopia.cornubot.se/p/kop-boken-midvintermorker.html

Handling: Berättelsen tilldrar sig under julhelgen 2012. På annandag jul ringer telefonen hos SOS-alarm 112. ”Vad har inträffat?” undrar en telefonist.
”Detta är Gerd Olsson, Sveriges vice statsminister. Någon har försökt att döda mig i mitt hem. Jag har skjutit två män. Skicka allt ni har.”
Det är just på annandag jul 2012 som svenskarna vaknar upp till ett Sverige de inte upplevt förut. Strömmen är borta och Ryssland har invaderat Sverige, främst Gotland, men även Malmö och Karlsborg skildras i boken. Slottet och andra byggnader i Stockholm brinner ner. Broar och gator rasar. Kommer Sverige att förintas eller lyckas våra militära svenska hjältar att avstyra det hela. Läs den spännande berättelsen om vad som kan hända i Sverige när man minst anar.

Jag är mycket fascinerad av författarens research. Det han berättar om det kan han, det märks tydligt. Boken innehåller mycket detaljer om vapen, fordon, flygplan och militära strategier. Är man intresserad av det, är denna bok mycket intressant. Själv är jag inte kunnig eller särskilt intresserad i detaljer i det militära systemet, så det blev lite svårt att hänga med ibland. Annars var det en mycket händelserik bok och det var action från början till slut. Jag skrämdes av att Sverige skulle kunna bli ockuperad, men vem vet vad som händer i framtiden. Tyvärr var texten lite för liten för mina ögon, så det tog extra lång tid att läsa boken. Det fanns även en hel del brister i korrekturläsningen som jag hakade upp mig på. Men trots allt var boken mycket spännande och läsvärd.

Betyg 3/5 Kristina Simar (61) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 3

rbodforss 2017-04-28 12:56
Ett intressant scenario som känns högaktuellt. Boken sätter fingret på hur sårbart vårt samhälle skulle vara för ett militärt angrepp och problematiserar försvarspolitiken som förts under flera år.

Historien är bra uppbyggd med parallella händelser som vävs ihop. Betyget hade blivit högre om inte Wilderäng hade vältrat sig i tekniska detaljer, liksom för att motivera och lyfta fram sin research. Nu blir det, till exempel, lite tröttsamt att läsa stridsfordonets fullständiga beteckning varje gång det refereras. Storyn är bra och hade fungerat bättre om författaren tonat ned detaljerna kring vapensystemen.

Boken är klart läsvärd och den politiska poängen är svår att missa. Rekommenderas!
Betyg 3

gun 2017-07-26 20:11
Det här är en välskriven roman om vad som skulle kunna hända om Ryssland vid en krigsövning skulle skapa en anledning att slå ut Sveriges försvar för att ta över Östersjön och Gotland. Civilförsvaret och militären får en stor uppgift. Det gäller att försöka få bort fiender och få skadade till sjukhus. Sveriges överlevande ministrar måste samlas och skyddas. Ett mycket stort problem som måste åtgärdas är elförsörjningen. Romanen rymmer många minut för minut händelser med enskilda militära personer och information om stridsvagnar och vapen. Spännande men alltför lång med all detaljinformation.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Midvintermörker


  Köp boken som film på cdon: