bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fjärde sommaren
Systrar i jeans
Systrar i jeans - Andr..
Systrar i jeans Tredje..
Tredje sommaren
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSystrar i jeans

 
Författare: Ann Brashares
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom, vänskap
ISBN: 9163826151
 
Spänning:  3
Romantik:  7
Humor:  5
Lärorik:  4
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fyra vänner. Ett par jeans. Och en sommar de sent ska glömma
Sträckläsning för tjejer! För första gången ska tjejkompisgänget inte vara tillsammans på en hel sommar. Kvällen innan de ska skiljas åt träffas de hemma hos Carmen. Tibby tar fram ett par jeans ur Carmens garderob och provar dem för första gången. De sitter perfekt, och när de andra provar så händer samma sak. Alla är skitsnygga i dem! De bestämmer att jeansen ska skickas mellan dem under sommaren. Och jeansen gör sommaren till ett äventyr.

En livboj för alla i ingenmanslandet mellan Judy Blume och Marian Keyes!
Het läsning för varma sommarnätter!

Utdrag ur boken:
Lena,

Jag har en känsla av att det kommer att hända någonting stort inatt. Jag har fått Jeansen nu och det känns nästan som om du och Tibby och carmen vore här, så det måste ju vara någonting bra på gång.
Jag saknar er bara mer och mer för varje dag. Det har snart gått sju veckor. Ät en bit spanakopeta och tänk på mig är du snäll.

Bee


Medelbetyg: 3,86 (50 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Systrar i jeans :


annis 2004-09-17 18:40
Lena, Bridget, Tibby och Carmen är jättebra kompisar, så bra att de är som systrar. De har känt varandra hela livet, och det här är den första sommaren de alla ska vara ifrån varandra. Carmen köper att par jeans på secondhand, till en början gillar hon dom inte alls. Men sen när hon testar dom ordentligt sitter dom skitsnyggt, och konstigt nog gör de det på alla de fyra systrarna. Så när sommaren börjar så skickar de jeansen till varandra, och skriver långa brev.
Jag tycker det här är den bästa bok jag har läst! Jag älskar verkligen den. Jag läste ut den på ca 1 dag. Så man kan ju säga att man inte kunde sluta läsa den. Den innehåller kärlek, vänskap och humor.
Betyg 5

nakoma 2004-09-23 14:20
Jag läste systrar i jeans för ett par år sen och jag har nyligen läst uppföljaren och jag gillar konceptet med boken, alla kan känna igen sig i någon av kompisarna. Hoppas hon skriver fler böcker.
Betyg 4

h. 2004-09-23 16:03
jag köpte den här boken i tron om att det var en "vuxenbok"... läste nog aldrig baksidan! :) tyckte inte om den. men så hade jag ju förväntat mig att den var skriven till vuxna oxå.
Betyg 2

mana 2004-10-17 08:46
De fyra bästa vännerna Tibby, Carmen, Bridget och Lena tvingas att för första gången i sitt liv spendera en hel sommar utan varandra. Tibby ska stanna kvar hemma och jobba, Carmen ska bo hos sin pappa tills skolan börjar igen, Bridget ska vara på ett fotbollsläger för riktigt duktiga fotbollspelare och Lena ska spendera sommaren i härliga Grekland. Men innan tjejerna skiljs åt bestämmer de sig för att skicka ett par jenas emellan varandra uner sommaren, ett par jeans som passar lika bra på alla tjejerna, och som de tycker känns lite magiska. På så sätt håller de kontakten.

Jag tycker att den här boken var jätte bra, det är en "typisk" mana bok. Även om den emallanåt känns lite fjantig så är ju inte det så konsigt, med tanke på att flickorna bara är femton år.
Det är en lätt att plöja igenom och skapade lite småfniss här och där, och det hände även att jag fällde en tår vid ett tillfälle.
Betyg 4

Emma 2004-10-18 12:19
Även om jag är vuxen så kunde jag inte låta bli att köpa och läsa denna bok. Jag älskar den, jag känner igen mig i alla personer den handlar om.
Betyg 4

Geun_yeong 2005-09-18 11:17
Bra bok, lite mysig.
Betyg 3

mikkiz 2005-12-31 12:54
syatrar i jeans handlar om fyra kompisar som är sjuton år. dom ska för första gången vara i från varandra en hel sommar, den somarn kom också att bli en sommar dom sent ska glöma.

systrar i jeans var en bra bok. det var lätt att komma in i den och nar man väl hade komit in i den så var det väldikt svårt att läga den i från sig
Betyg 5

lillsyster 2006-01-09 10:45
Gjorde misstaget att tro att det här var en vuxenbok. Besvikelsen drog förstås ner läsupplevelsen som faktiskt inte var speciellt hög. Tror dock att den kan vara en helt ok bok för ungdomar i 12- 15 års åldern.
Betyg 2

Lalajs 2006-02-08 13:56
Det var längesen jag läste den här. Men jag tyckte den var riktigt bra. Man kunde inte sluta läsa. =)
Betyg 5

Josefine_ 2006-03-11 22:47
Boken va jättebra! man kom in i den lätt och skapade en bild om hur allt såg ut å så..
Boken är mkt bättre än filmen. Men filmen va också bra! =)
Betyg 4

Tovis 2006-03-31 21:43
Boken handlar om:fyra tjejer som har ett par jeans tillsammans.Det var Carmen som köpte dem,hon gillade dem inte alls.Men Tibby provade dem,sedan Lena,sedan bridget och til sist Carmen.Det visade sig att jeansen passade dem alla perfekt!De har alltid varit tillsammans på sommrarna.Men den här gången kommer det att skiljas åt under sommaren.Samtidigt kommer de att skicka jeansen till varandra under sommaren + ett litet brev.
Lena - ska till Grekland med sin syster Effie.
Carmen - ska till sin pappa.
Tibby - ska va hemma och sommarjobba.
Och Bridget - ska på fotbollsläger.

Så här tycker jag om boken:Den är jätte bra.jag har sett filmen och den är lika bra den med,men annorlunda.
Den är lite sorglig också.Men bra!
Jag ska nu börja läsa tvån - Andra sommaren
Betyg 5

LiHa 2006-07-30 00:26
Boken handlar om de fyra vännerna Lena, Tibby, Carmen och Bridget som får tag i ett par Jeans i en second hand-affär, ett par vanliga blåa jeans, inget märkvärdigt med det säger du då? Men där misstar du dej det visar sig att Jeansen är magiska! tro det eller ej. De fyra systrarn/ vännerna bestämmer att låta jeansen vandra runt nu under sommaren så att alla kan få ta del av deras krafter. Så blir det och det blir förstås inga vanliga sommarlov när ett par magiska jeans är med!

Älskar dessa böckerna! Älskar, inte gillar, älskar! Dom bästa tjej böcker jag har läst tror jag. Rekomenderas till alla tjejer! (läste boken när jag var 14)
Betyg 5

Phenomena 2006-10-28 15:50
En söt och lättsmält historia som handlar om vänskap. Ett dugligt tidsfördriv.
Betyg 3

magic_369 2006-10-29 10:29
En väldigt bra bok som man inte kan lägga ifrån sig och man kan inte heller låta bli att skratta. En kompis rekommenderade den för mig. Det var tur att hon gjorde det annars skulle jag aldrig ha läst den.
Betyg 4

ajdii 2007-01-30 19:49
Den här känns för "präktig" och overklig, precis som nästan alla ungdomsböcker brukar göra. Okej tidsfördriv om man inte har någonting annat att läsa.
Betyg 2

Anna91 2007-04-07 20:14
Systrar i jeans böckerna är hur bra som helst. man blir verkligen jätte glad när man läser dem. men jag väntar fortfarande på bok nummer 4. När man läser de böckerna som kommit ut ryser det i kroppen av både kärlek och vänskap. Jag läser inte så mycket med de böckerna är de bästa böcker jag någonsin läst! Vill ha mer! :) Tack Tack <3
Betyg 5

Bellan 2007-04-17 17:42
Riktigt bra. Så filmen också men blev riktigt besviken.
Betyg 4

DontLove 2007-05-05 17:43
carmen,tibby,lena och bridget är typiska 17 åringar jag är bara 10 och läser den i skolan min lärare lena tycker att jag är en bra läsare och att jag också läser en bra bok och det kan jag hålla med om faktiskt!!!!
men lena är så himmla hopplös först vill hon ha kostos och så dumpar hon honom och saknar och gråter efter honom..men så är kostos med en anna kvinna/tjej!!!!!
knäppt men boken är endå jätte bra
Betyg 5

Star_Hanna 2007-05-20 09:19
En jättebra bok som jag tycker att alla tjejer ska läsa. Läs också dom andra böckerna i serien:

Andra sommaren
Tredje sommaren
Fjärde sommaren
Betyg 5

ellendellen 2007-06-29 16:52
En jättebra bok. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken utan sträck läste den från början till slut.
Betyg 5

Magon 2007-07-16 13:50
Underbar bok! Har bara läst en eller två av dom men underbar! Handlar om 4 tjejer som delar på ett par jeans... Jeansen skickas först och främst till den som behöver dom men alla f¨år ha dom! Detta är vad som håller kvar vänskapen mellan dom!
¨
Detta är en bok som inte GÅR att slita sig ifrån!
Betyg 5

ForgottenChild. 2007-07-26 18:00
Jag tycker den var jättebra!

ska snart börja läsa 4 boken i serien :D
Betyg 5

ske_min_vilja 2007-12-04 16:25
Det här är nog en bland de tråkigaste böcker jag någonsin läst! Den handlar bara om några tjejer som spenderar sommaren på olika ställen. Och de där jeansen... Vad var det som var så fantastiskt med dem...?
Betyg 1

beas 2007-12-05 23:30
den är bra ;) <3
Betyg 4

Louise1992 2008-02-27 10:24
Boken handlar om fyra kompisar som ska spendera sin första sommar åtskilda.
Dom är 15 år och ska på olika håll ,Lena ska spendera sin sommar i Grekland
Hos sin farmor och farfar, Bridget ska spendera sin sommar på ett fotbollsläger i Mexico. Carmen ska träffa sin pappa i South Carolina. Tibby ska stanna hemma i Washington dc och jobba på wallmans och spela in en dokumentär på töntar.
Dom hittar ett par byxor som konstigt nog passar alla fyra även om de är olika stora. De tycker att byxorna är magiska och bestämmer att alla ska dem i en vecka var och sedan skicka vidare dem till nästa syster och ett brev om vad som har hänt när dom hade byxorna på sig både bra och dåligt.

Filmen är väldigt annorlunda, kanske bättre
Betyg 5

Sleazy 2008-04-17 20:53
jag tycker alla dom här böckerna är riktigt roliga, och liksom sköna att läsa ibland. Krävs liksom ingen koncentration och är en typisk tjejbok som håller i längden.
Betyg 4

_taina_ 2008-05-18 16:50
den är helt sjukt bra = )
Betyg 5

Humman 2008-07-20 22:30
Boken var sådär, jag är ju inte riktigt i den åldern, men man känner igen sig. Boken var lite för tjock, det finns ju 3 böcker till tror jag. Annorlunda upplägg. Boken var ok.
Betyg 3

Ronika 2008-10-24 23:32
Jag älskade den första gången jag läste den och det var för ett antal år sedan.
Jag vet inte hur många gånger jag har läst den efter det och nu har jag, ärligt talat, tröttnat lite på den.
Fast jag medger att det är en fantastisk berättelse och jag minns att jag längtade extremt mycket till att tvåan skulle komma.
Jättebra!
Betyg 5

Junibarn 2008-11-09 18:33
Om någon av de här böckerna ska vara bra så är det denna. Men ändå. Jag fattade inte mycket, framförallt inte varför alla skriker så för dem. Så kul är dem verkligen inte...
Betyg 2

elina 2009-04-05 19:58
Nja, den känns lite ytlig och osannolik. eftersom att den är lång så tröttnar man ganska så fort på det händelselösa ekorrhjulet. Men den är rätt rolig emellanåt.
Betyg 1

prinzezz_94 2009-06-05 14:21
Egentligen borde jag tycka att den här bokserien är ytlig och rätt fånig, att den är jätteamerikansk och dålig. Och det var nog exakt det jag förväntade mig när jag slängde ner en pocketversion i reväskan när jag skulle till Spanien förra sommaren.
Men trots att det är en tjejbok så gillar jag verkligen karaktärerna. Ingen är ens i närheten av att vara perfekt, alla tampas med problem och kanske viktigast av allt, problemen löser sig inte på två sekunder utan det tar tid.
Karaktären som kanske är viktigast av alla i första boken måste jag nog säga är Bailey, utan att avslöja för mycket för er som inte läst boken än, måste jag säga att utan Bailey hade systrar i jeans lätt blivit fånig och ytlig.
Betyg 4

Hellokitty 2009-09-09 19:03
Sån mysig och bra bok. Gillar du boken så kolla på filmen också! Båda är jättebra.
Betyg 4

Klarus 2009-10-20 21:17
Jag älskade berättelsen om Lena, Tibby, Carmen och Bee och valde att läsa en bok i halvåret för att serien inte skulle ta slut för fort. Det är som att suga så länge som möjligt på en karamell och under läsningen kommer man alla fyra tjejerna mycket nära. De är olika personer och olika berättelser som man får följa då vännerna är åtskiljda varje sommar och hjärtat rusar lyckligt i bröstet då de fyra når det de vill, man skrattar och gråter med dem och blir otroligt rastlös varje gång som någonting går fel. Ibland känns det frustrerande att byta perpektiv från en syster till en annan då läsningen är som mest spännande, men utan det så skulle inte den boken vara vad som den är.
Älskar Systrar i Jeans!
Betyg 5

randiig 2010-03-06 23:43
Det var några år sen jag läste den här, men till skillnad från många andra böcker som man läser och sen glömmer har den här historien stannat kvar i minnet. Varken handligen eller språket är särskilt unikt, men någonting gör den ändå väldigt bra. Värd att läsas!
Betyg 3

Lovisa95 2010-05-04 19:59
Rolig idé med de fyra helt olika vännerna som delar på ett par jeans. Alla kan nog känna igen sig i någon. Språket kanske inte är så märkvärdigt, men boken är ändå rolig och väldigt lättläst.
Betyg 3

twilightfan 2010-07-25 17:00
Jag tyckte den var väldigt bra. Carmen, Bridget, Tibby och Lena tillbringar mycke tid tillsammans särskillt på sommrarna men en sommar ärr dem tvungna att skilljas åt. För Carmen ska träffa sin pappa, Bridget ska på fotbollsläger, Tibby ska sommar jobba och Lena ska tilll Grekland. Men när dem är tillsammans så testar de ett par jeans som konstigt nog passar dem alla tre trots deras olika former blir de systrar i jeans och skickar runt jeansen till varandra. Em bok späckad med vänskap, systerskap och romantik.
Betyg 5

li 2010-09-23 22:09
Det ar en ganska befriande bok att lasa. Aven om karraktarerna gar igenom problem och har kriser sa ar det fortfarande en lattlast bok och med en fin story. en bra bok att lasa om man vill ha nagot enkelt att lasa i nagra timmar!


Betyg 3

starshine 2010-11-06 15:10
Jag har läst denna boken på både engelska och svenska... en av mina absoluta favoritböcker, älskar hela serien.

Den handlar om de fyra vännerna Bridget, Lena, Carmen och Tibby, som egentligen inte har något gemensamt, men som har känt varandra genom hela livet, deras mammor träffades innan döttrarna föddes.
Denna sommaren ska de för första gången i sina liv, vara på olika håll runt i världen. Bridget ska på fotbollsläger i Baja, Lena ska till sina farföräldrar i Grekland, Carmen ska till sin pappa i South Carolina och Tibby ska stanna hemma och jobba på Wallmans'. För att hålla kontakten under sommaren skickar de runt ett par märkliga, magiska jeans, som Carmen hittade i en second-hand-shop. Trots tjejernas olika figurer passar jeansen dem som en smäck, alla fyra! Med jeansen skickas det också runt brev. Man får följa dem genom lycka, skratt, motgång, tårar och känslor som vi alla nog har känt någon gång.

Författaren skriver otroligt medryckande, man känner sig som den femte systern. Man kan verkligen inte lägga ifrån sig boken, det går inte!
Jag fullkomligt ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR Systrar i jeans.
Jag ger den betyget fem (gärna mer om det hade funnits!) eftersom den har en underbar handling, starka känslor, bra ordval, fint språk och i helhet en fantastisk bok. Rekommenderas STARKT!
Betyg 5

Marre 2011-03-24 22:20
Ja när man är sjuk så kanske man inte tänker på att man läser den på tre timmar men den var helt underbar! inte alls som jag förväntade mig, jag överraskades mycket positivt.
Betyg 4

emme 2011-08-12 14:36
Bara kul att följa Bridgets kapitel. EFETR att ha sett filmen. Filmen äger. Boken suger
Betyg 1

TusendelFörsent 2011-09-01 14:54
En bok om vänskap och kärlek som inte på långa vägar var så tråkig som den verkade vara när jag läste baksidan av boken.
Betyg 4

Jassy 2013-06-14 15:02
Jag som e 8 år tycker den här boken var jätttebra!!!!!!KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Systrar i jeans


  Köp boken som film på cdon: