bokrecensioner boktips

Det vete fåglarna

Författare: Angelica Ahlefeldt-Laurvig & Mymmel Blomberg
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur, spänning, äventyr, mysdeckare, vardagsproblem
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789163718168


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vännerna Iris och Sigrid är två pensionerade lärare som bor i Halmstad. En dag möter de en ung flicka. Vem är hon och vart är hon på väg? Försiktigt byggs en relation upp där Iris och Sigrid funderar över hur det var att vara ung. Hur är det att vara ung idag? Är likheterna fler än skillnaderna? Är känslorna desamma, oavsett ålder? Sigrids nyfikenhet ställer till det och bekantskapen förvandlas till konflikt. Flickan försvinner och Iris och Sigrid gör allt för att hitta henne igen.

"Det vete fåglarna" är uppföljaren till "Inget märkvärdigt har hänt" (2012) och är en promenadroman utan ond bråd död och rafflande tempo.

Författarna och kulturjournalisterna Mymmel Blomberg och Angelica Ahlefeldt-Laurvig bor och verkar i Halland (Halmstad & Hylte) "Det vete fåglarna" är en må-bra-bok som ska läsas i promenadtakt och som handlar om vardagliga bekymmer som blir till lagom stora äventyr.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det vete fåglarna :
2016-12-23 14:46
Det här är den andra promenadromanen av författarinnorna Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg- med de båda pensionärerna och tillika bästa vännerna Iris och Sigrid som har huvudrollen i dessa promenadromaner.
Jag läste nyligen ut deras debutroman: Inget märkvärdigt har hänt, och kan konstatera att det verkar som om böckerna bara blir bättre och bättre.
Det vete fåglarna är en mysig, lättsam, avkopplande vardagsroman med lite mysspännande sekvenser. Här får man följa Iris & Sigrid när de letar efter en bortsprungen flicka som tidigare övernattat i Sigrids trädgårdsskjul, Iris funderingar på kärlek, Sigrid när hon råkar illa ut och faller- samt när Iris beostare Wislawa råkar flyga ut genom ett öppet fönster. Boken är på inget sett märkvärdig där en massa händelser förekommer, och jag tycker att det är riktigt skönt faktiskt.
Det här är den perfekta boken att koppla av i favoritfåtöljen någon timme med- tillsammans med en god kopp kaffe och några kanelbullar. Jättefin bok!
Nu har jag skickat efter den tredje boken i serien och hoppas på att den kommer snart.
Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det vete fåglarna
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Infrusna tillgångar
 P. Wodehouse
Samma Författare: