bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den dolda dagordningen
Liknande böcker:
Boel och Oscar
 J. Sundström
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Pojken vid forsen
 S. Berglund
Barn av sin tid
 L. Zhenyun
Måsarnas skratt
 K. Baldursdóttir
Hjärtat i översta lådan
 A. Eklund Lykull

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet vi inte fick veta

 
Författare: John Pilger
Genre: Roman
Ämnesord: krig, politik, historia, kultur
ISBN: 9173248762
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


John Pilger är makthavarnas mardröm. I trettio års tid har han rapporterat från oroshärdar och krigsskådeplatser runt om i världen i artiklar, böcker och filmer. Han lyfter fram offren för krig och förtryck och ställer de som är ansvariga för lidandet - ofta västvärldens ledande politiker - till svars.
Sedan 1992 har Aftonbladet publicerat John Pilgers artiklar på sina kultursidor. De ger oss an annan bild av det som händer omkring oss än den som normalt presenteras i tidningar och TV. Det vi inte fick veta är ett urval av dessa artiklar från 1998 till idag, om allt från Vietnam och Sierra Leone till demonstrationerna i Göteborg och USA:s attack mot Afghanistan.

John Pilger, född och uppvuxen i Australien och numera bosatt i London, har arbetat som journalist sedan 1958. Tidigare har Pilgers bok Den dolda dagordningen kommit ut på Ordfront förlag.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det vi inte fick veta :


stigh 2004-08-24 15:18
”Det vi inte fick veta” består av ett axplock artiklar som hämtats från tidningen Aftonbladets kultursidor. Några av senaste tio årens utrikespolitiska händelser beskrivs och analyseras utifrån författarens egna erfarenhet från oroshärdar och krigsskådeplatser. Pilger är som vanligt obarmhärtig i sin kritik mot överhetens maktmissbruk, lumpenhet och förljugenhet. Vissa av artiklarna är skildrade med en handfast ironi och med en övertygande rättfram retorik. Det som främst skiljer denna bok från Pilgers mer kända ”Den dolda dagordningen” är det mer ringa omfånget samt avsaknaden av ett sammanhållande tema.

Tyvärr måste jag säga att den här volymen känns väl kringflackande och osammanhängande. Detta beror främst på att artiklarna är ganska korta (debattartikelsformat) samt att de behandlar en mängd olika ämnen. Jag saknar med andra ord ett sammanhållande syfte eller analysobjekt samt längre redogörelser. Har man på förhand läst ”Den dolda dagordningen” och är införstådd med Pilgers utgångspunkter utgör inte detta något större problem, men har man inte läst DDD kan nog många av artiklarna kännas knepiga. Men visst, det är alltid underhållande och allmänbildande att ta del av Pilgers omfattande kunskaper och tankegångar. Men om ni väljer mellan denna samling och ”Den dolda dagordningen” råder jag er att läsa den senare.
Betyg 3

helix 2010-08-24 20:20
Korta artiklar skrivna för (?) och tagna från Aftonbladet. De är inte precis rykande färska, men en del är fortfarande tämligen aktuellt.
Vad jag kan tycka om Pilgers sätt att argumentera är att det ibland blir lite övertydligt. Och, faktiskt, till och från, lite sökt. Som om det han har att rapportera inte duger, utan det måste bredas på ännu större, så att ALLA verkligen FÖRSTÅR. Det kan bli lite tröttsamt.
Artiklarnas korta format gör också att innehållet ibland känns lite ytligt, och jag saknar verkligen källhänvisningar. - Hur kan vi vara/bli övertygade om att Pilger inte håller på med samma desinformation som de han kritiserar om han inte ger oss möjligheten att granska honom?
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det vi inte fick veta


  Köp boken som film på cdon: