bokrecensioner boktips

Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy

Författare: Britt-Marie Mattsson
Genre: Biografi
Ämnesord: politik
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186969431


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Vi tolererar inga förlorare." Det var på den grunden som Joseph P Kennedy byggde sin familjedynasti. Och han insåg att pengar var vägen till framgång, först på Wall Street och i filmindustrin med Gloria Swanson, sedan i politiken.

Charmfull, skrupelfri och hänsynslös jagade han den makt och det inflytande som berövats honom av de förnämsta släkterna i hemstaden Boston. Revanschlusten blev drivkraften också för hustrun Rose och de nio barnen.

När Joseph P Kennedy inte lyckats med en politisk karriär ställdes kravet på den äldste sonen att bli USA:s president. Men när han omkommit i andra världskrigets slutskede överfördes ambitionen på den näst äldste sonen John F Kennedy. Och när han mördats som president gick uppgiften vidare till näste son Robert som sköts ihjäl just som han var på väg att nå Vita huset. För att lämnas vidare till den yngste sonen Ted som inte klarade av att bli president men som blev en av USA:s mest långvariga och betydande senatorer.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy :
2019-07-22 05:23
Riktigt bra bok, dokumentär roman om klanen Kennedy skriven av en svensk författare. Jag kunde inte sluta läsa, i boken får vi inblick i hur världs eliten lever. Att man kan skapa en president men det krävs pengar, inflytande och en plan från att barnbenen.
Jag har inte vetat mycket om Kennedy innan jag började läsa boken, men Britt-Marie Mattson berättar från grunden och tar med alla familjemedlemmar. Många andra kända namn på politiker, skådespelare mm figurerar i boken och jag har använt mig av googel för att ännu bättre se allt framför mig.

Rekommenderar att läsa boken.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Dagböcker 1959
 T. Erlander
Che Guevara
 D. Harrison
Allt kommer att bli br..
 J. Sjöstedt
Mitt Ryssland
 V. Agapov