bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Ute i världen
 M. Gorkij
Bror Och Syster
 G. Eliot
Jude The Obscure
 T. Hardy
August Strindbergs Inf..
 F. Göranson
Boken om te
 K. Okakura
Lille Lorden
 F. Hodgson Burnett
Wuthering Heights
 E. Brontë
Biker Bibel
 .
Lord Arthur Savile's C..
 O. Wilde
En engelsk opieätares..
 T. De Quincey

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRoman med kokain

 
Författare: M Agejev
Genre: Klassiker
Ämnesord: filosofi, depression, psykologi, ungdom
ISBN: 9170549958
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Roman med kokain är berättelsen om den unge Vadim Maslennikovs sista år i livet. År 1919, endast nitton år gammal, hittas han död på en gata i Moskva. Dödsorsak: en överdos kokain.

Bland hans få efterlämnade tillhörigheter finns ett manuskript med titeln "Burkevits vägrade". Det är Vadims testamente, hans egen obarmhärtiga beskrivning av hur han utvecklas från förhoppningsfull gymnasist, till skoningslös cyniker, för att sluta som dödsdömd kokainist ...

M. Agejev är ett av den moderna ryska litteraturens mysterier. Möjligen är det en pseudonym, förnamnet är okänt. Den mytomspunna "Roman med kokain" utgavs för första gången i början av 1930-talet vid ett exilförlag i Frankrike. Romanen är ständigt aktuell och kom ut på nytt i Frankrike senast år 2003.

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Roman med kokain :


stigh 2004-08-18 17:09
Berättelsen om den unge Vadim Maslennikovs sista år i livet är tecknad med skärpa och Agejevs konturburgna beskrivningar av drogberoende och av en kokainist förvirrade och tvångsneurotiska tankegångar är fascinerande. Jag tycker vidare att Agejevs skildring känns påtagligt självbiografisk, inte minst beroende av de detaljrika barndomsskildringarna. Den avslutande filosofiska utläggningen om hur människans sinnesstämning helt avgör, och fungerar som stimuli, för de efterkommande gärningarna är mycket intressant och förmodligen romanens verkliga höjdpunkt. Avslutningen känns dock väl abrupt och det tycks nästan som om författaren inte kunnat förmått sig att i detalj beskriva Maslennikovs slutliga förfall. Agejevs huvudperson är hursomhelst en av de mest osympatiska och känslokalla litterära gestalter som jag kommit att stöta på. Berättelsen har vissa beröringspunkter med Bulgakovs novell ”Morfin” även om kvalitetsskillnaderna är stora (till Bulgakovs fördel).

Betygsmässigt en trea, varken mer eller mindre.
Betyg 3

stifsim 2005-03-08 14:53
utmärkt
Betyg 5

Juline 2006-05-27 20:42
Bra. Kanske för att mitt intresse för Ryssland är ganska stort. Att man inte vet vem författaren är gör på något sätt boken spännande redan innan man vänt första bladet.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Roman med kokain


  Köp boken som film på cdon: