bokrecensioner boktips

Biker Bibel

Författare:
Genre: Klassiker
Ämnesord: filosofi, mat, politik, hälsa, religion, historia, kärlek
ISBN: 3934360270


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boken börjar med lite tjockare sidor där olika personer fått uttala sig om tro.
Efter denna del kommer nya testamentet. I slutet tjockare sidor igen där det är en hel del reklam.

Utdrag ur boken:
"Är du judarnas kung?"
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Biker Bibel :
2015-09-05 20:41
Innehåll och synpunkter: Nya Testamentet: Matteas, Markus, Lukas och Johannes evangelium. Det är förvånansvärt att Kristendomen kunnat få så stor bredd i världen då det är ganska litet material som finns i de fyra evangelierna. Men just för att försöka förstå så kan det vara av intresse att ta del av det som skrevs. Främst framgår det att Jesus såg sin tro var något för Israels tolv stammar bland annat säger han "min uppgift är bara att hjälpa judarna".(Matteus 15:24). Dessutom finns det rasistiska ord "det är inte rätt att ta brödet från barnen och ge det till hundarna (Matteus 15:26,avser judarna och kanaeiska folket) Det är inte utan att texten som modernitiserats väcker skratt ibland. Änkans sista peng har här på ett ställe blivit femöring.

Apostlagärningarna; Paulus, f.d Saul, säger här: Jag har rakat mitt huvud som lagen kräver (24;18). Detta är inte en översättning som finns i andra biblar som jag kontrollerat i. Intressant med skinheads i templet. Hygieniskt i alla fall.
Romarbrevet; Här tar Paulus upp lite egna funderingar där det framgår att han anser att de som lyder judisk lag och blir omskurna ska betraktas som judar. (4;..). Om homusexualitet (1;26-27). Om, mat där Paulus inte anser att man behöver avstå från något. (14;14) Han skriver också mycket om gamla testamentet. Det jag kan finna anmärkningsvärt är att Paulus skriver att han är jude men samtidigt skriver han judarna som de andra precis som att de inte är samma folk.
1:a Korinthierbrevet: Här skriver Paulus att det är bättre att gifta sig än att brinna av begär.(7;9). Om de katolska prästerna fått gifta sig så hade det kanske inte varit så många pedofiler bland dem. Men kanske blir det ändring eftersom den nuvarande påven lever i nutiden. Paulus skriver i kapitel 13 om kärleken och om hur viktigt det är att älska sina medmänniskor. Detta talade ju Jesus om och de är ju detta kristendomen ska bygga på. Men Paulus säger emot sig själv i nästa brev.
2:a Korinthierbrevet:: Paulus anser inte att de kristna ska samarbeta med de okristna utan menar att man ska lämna dem (6:14). Det liknar inte kärlek precis. Det låter mer som Jehovas vittnen som anser att medlemmar ska bryta med de som inte är med i deras sekt. Paulus skriver också att det finns olika inriktningar inom de kristna och han kallar de andra för dårar 11:18). Redan då fanns det tydligen olika uppfattningar om den kristna läran.

Galaterbrevet. Efesierbrevet. Filipperbrevet. Kolosserbrevet. Thessalonikerbrevet 1-2, Timotheusbrevet 1-2. Titusbrevet. Filemonbrevet.: Till alla dessa står Paulus som författare. Han har haft skrivare till hjälp men ibland har han själv skrivit den sista hälsningen för att bekräfta äktheten. Breven innehåller regler och synpunkter om levnad och insamlade pengar men också om vikten att stå fast i sin tro och inte lyssna på andra sekter som han anser sprida falska läror. Alla ansågs sig ha rätt och ville ha pengar.
Hebreerbrevet.: Okänd skribent. Denne är rädd att de kristna ska återgå till judendomen igen. Han skriver om hur gudstron har hjälp människor i gamla testamentet. Han gör också jämförelser mellan Kristus och Melkisedek som var kung och präst.
Jakobs brev:: I det står det ”Frestelsen kommer från människans egna onda tankar och begär (1;14). Det innehåller åtskilliga levnadsråd. Många kloka ord.
Petrus brev 1-2:: Petrus skriver att de kristna ska vara inställda på lidande eftersom det är en del av det kristna livet. Han menar också att var och en ska använda sin gåva för att hjälpa andra.
Johannes brev 1-2:: Han skriver att Gud är kärleken och varnar för falska läror och ledare.
Judas brev:: (bror till Jakob): Judas varnar för att falska personer kommit in bland de kristna. Dessa tänker bara på sig själva och på livsnjutning,
Johannes Uppenbarelsebok:: Johannes såg i en syn att han kom upp i himlen och där fick han se vilka hemskheter som skulle drabba jorden. Talet sju finns i mycket, bland annat med andar, stjärnor, ljusstakar, änglar, sigill, facklor, lammet med sju horn och sju ögon, trumpeter, skålar. Men även ihop med det onda så är det nämnt. Draken hade sju huvuden med sju kronor. Sju kungar och sju kullar. Vilddjuret med nummer 666 finns nämnt i denna uppenbarelse.

Sammanfattning min åsikt: Det finns mycket intressant att läsa i nya testamentet och många regler som vi lever efter i dagens samhälle. Hur mycket denna BikerBibel skiljer sig från andras tydningar vet jag inte men olika bibelöversättningar ger olika tolkningar. Boken är i alla fall liten och behändig och även om man inte är troende kan man ha behållning av att läsa den.

Boken innehåller också berättelser från bikers.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Biker Bibel
Liknande böcker:
En färd till Indien
 E. Forster
Den glada vetenskapen
 F. Nietzsche
Bartolomeinatten
 P. Merimée
Om friheten
 J. Stuart Mill
Den svarta tulpanen
 A. Dumas
Mina universitet
 M. Gorkij
Ute i världen
 M. Gorkij
Bror Och Syster
 G. Eliot