bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Den vita staden
 K. Ramqvist
En roll för Margareta
 H. Fogelström
The Wasp Factory
 I. Banks
I morgon kommer Christine
 M. Wester
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Selambs
 S. Siwerts
Dödens hand
 M. Yorke

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn mörkrädd pojke

 
Originaltitel: A Good and happy Child
Författare: Justin Evans
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, religion, spänning
ISBN: 9789174290905
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


George Davis sitter hos en terapeut i New York. Hans fru har tvingat dit honom, deras äktenskap är på väg att spricka. Orsaken är att George inte kan hålla i sin nyfödda son. snart framkommer det att George besökt en terapeut tidigare. Då var han elva år.
På terapeutens uppmaning skriver George ner vad som hände en ödestiger höst i början av åttiotalet. Vi förflyttas genom Georges anteckningar till Preston, Virginia där de gula löven från sockerlönnarna täcker gatorna. George föräldrar var båda akademiker, briljanta forskare inom humaniora. I denna högintellektuella miljö, växer George upp och blir till ett lillgammalt och trubbigt barn. Han har inga vänner i skolan och blir ständigt retad. Georges liv förvärras då hans far beger sig på en tjänsteresa till Honduras – en resa vars syfte är höljt i dunkel. Under vistelsen i Honduras blir Georges far sjuk och dör.
En kväll när George skall gå och lägga sig hör han en röst som ropar på honom. Det är en pojke; en ”vän ”som ingen annan kan se. George blir besatt av det som hans ”vän” berättar för honom. Vet han sanningen bakom hans fars död? Kan det vara faderns kolleger som ligger bakom hans död. ”Vännen” har nu blivit en del av George och vägleder honom mot allt mörkare platser – platser som ingen människa tidigare beträtt.
En mörkrädd pojke är en litterär thriller som befinner sig i gränslandet mellan det övernaturliga och den subjektiva suggestionen. Här finns ekon av Donna Tartts Den hemliga historien, men även av författare som Ray Bradbury och Stephen King i sin skildring av det monstruösas materialisering i vardagen.

Utdrag ur boken:
"Har sönder saker"
"Är det vad spöken brukar göra?"
Jag funderade en stund. "Jag vet inte"
"Spöken är uppenbarelser.Ekon av missbelåtna döda.De slår inte sönder folks badrum", utbrast han. "Bara en demon kan göra det."
Jag tittade på Tom Harris för att få det bekräftat ." Minns du inte ? "Sa han tålmodigt. "De har makt över materia.Det finns det inga spöken som har. Freddie har rätt."
"Naturligtvis har jag rätt" fnös Freddie.
"Vi måste göra det"
Vi tittade alla tre på Clarissa. Hon hade en underlig min , hakan i luften , läpparna som ett smalt streck, ansiktet blek men beslutsam.
"Göra vad då?"frågade Freddie.
"Exorcismen",förklararade hon.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En mörkrädd pojke :


bonadea 2015-07-24 09:28
En mörkrädd pojke handlar om George Davids som börjar gå i terapi, och där framkommer det saker från hans bandom . Boken är skriven med återblickar och skiftar från nu tid till Georges barndom. En bok som tar upp ämnet demoner, exortism och besatthet. Jag tyckte den är en bra debut bok , man vet inte om det som händer med George är övernaturligt eller om han har psykiska problem . Jag är nyfiken på Justin Evans och hoppas att han skriver mer.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En mörkrädd pojke


  Köp boken som film på cdon: