bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Bättre Kondition
 P. Åstrand
Ursäkta, hur dags går..
 P. Eriksson
Tyst hav - Jakten på d..
 I. Lövin
Bodylicious!: så får d..
 S. Fahrman
Den sårade divan
 K. Johannisson
Lycka Nu
 T. Holmer
Introvert Power: Why Y..
 L. Helgoe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStoppa alzheimer nu

 
Författare: Bruce Fife
Genre: Fakta
Ämnesord: hälsa
ISBN: 9789172412637
 
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"...Sjukdomarna utvecklas långsamt, kanske under decennier...finns många saker du kan göra. Du kan förebygga genom att äta rätt kost...Men du måste börja nu!

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stoppa alzheimer nu :


krall 2015-01-05 18:43
HÄLSA LÄS BRUCE FIFE
Boken”Stoppa alzheimer nu” av Bruce Fife, med sitt för en del ”avskräckande” namn är en otroligt bred bok, en mycket matnyttig bok, som bl. a fokuserar mycket på kosten, maten, baserad på en mängd studier. Den tar upp mycket mer än bara de demensrelaterade sjukdomarna eller de som har med hjärnan att göra. Förutom dessa tar den upp ett brett spektra av bl. a diabetes, hjärt-kärl-sjukdomar, cancer, mag-tarm-relaterade sjukdomar, stroke, levern m. fl.
I början kapitel 1- 3 gås olika typer av neurogenerationer och hjärnans funktion igenom, men där omnämns även ketogendieten som botat svår epilepsi och som tas upp mer längre fram. Kapitel 4 ger oss förklaringar till vad och varför det går snett i hjärnan/kroppen när demensrelaterade sjukdomar utvecklas. Kap.5 ger oss förståelse för insulinets roll, blodsocker nivån, hur hjärndiabetes; diabetes 3, alzheimer m fl. kan utvecklas. Kap.5 tar upp betydelsen av slag mot hjärnan, liksom transfetter, de där urfarliga rackarna det dräller av i chips, kakor, kex, godis, bröd, pizza, färdigmat m.fl.som även ökar risken för stroke m.m. De som inte själva kollat bipackssedlarna till sina mediciner eller Fass tidigare kommer nog göra det efter att ha läst kapitel 7 om läkemedel och eventuellt minska dem om de kan.
Sockerproblematiken tas ingående upp för hälsan och en mängd sjukdomars uppkomst t ex diabetes, cancer och demens, alzheimer, som idag benämns diabetes 3. Här får vi lära oss mycket om kosten i detta sammanhang liksom i andra kapitel. Sötningsmedlens förrädiska roll finns också med. Ett utförligt kapitel om gifters betydelse, speciellt gifter i mat och medicin, t. ex hur mycket skadligt aluminium flytande syraneutraliserande medel innehåller, liksom vissa köksredskap, men även gifter i miljön. Även skadligheten av överkonsumtion av järn behandlas. Fetter tas ingående upp och där bekantas vi med den otroligt effektiva kokosoljan, som återkommer då tandhälsans betydelse behandlas.Vi får bl a reda på att alla vanliga vegetabiliska oljor utom kokos blir giftiga när de upphettas.Det blir en del gamla ”sanningar”som punkteras. Allt är forskningbaserat. Kap 15 om kokosolja visar från studieresultat att den är både bakteriedödande, antiinflammatorisk, antimikrobiell, antitoxisk, samt jämnar ut blodsockernivån och det enda fett som tar sig igenom blod-hjärn-barriären till hjärnans stora glädje, för där startar den reperativt arbete och förebyggande liksom i andra kroppsdelar. Bland annat. Synd bara man inte vetat det tidigare. Tandhälsans betydelse tas grundligt upp. Vad politikerna inte föstår är att när tandvård inte räknas in i frikortet bidrar detta till att demenssjukvårdskostnaderna mångdubblas och tidigareläggs, negativt både för individen och samhället.Även betydelsen av inflammationer och infektioner tas upp, vissa virus mer ingående än andra t.ex munherpes stora roll.Att det varit så tyst om t ex kokosoljan är väl för att inget läkemedelsbolag kunnat göra stora pengar på den. Likadant med andra koståtgärder t ex mot cancer. Inga stora pengar ingen puplicitet och inget sägs till patienterna om det, Säger jag av egen erfarenhet med ett flertal kroniska sjukdomar. Under cancer behandlingstiden inte ett ord om kostens läkande betydelse, vilket jag kritiserade vården för. Det fick jag ta reda på själv och det finns mycket en kan göra själv också!En av dessa åtgärder är att inta D3-vitamin dagligen i vårt mörka, molniga klimat om du inte äter fet fisk dagligen.Det är förebyggande inte bara mot cancer, utan även mot benskörhet, demens och diabetes t.ex. och svårt att överdosera, men heller ingen garanti, bara en hjälp på vägen.
Men det finns mycket mer enkla saker en lätt kan göra själv som förebygger...Mer om det en annan gång och på min hemsida. Krall
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stoppa alzheimer nu


  Köp boken som film på cdon: