bokrecensioner boktips

De små tingens gud

Författare: Arundhati Roy
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur, ungdom
ISBN: 9100569577


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Book Description

Southern India 1969. Here, armed only with the invincible innocence of children, Rahel and Esthappen fashion a childhood for themselves in the shade of the wreck that is their family: their lonely, lovely mother, who loves by night the same man her children adore by day...their blind grandmother, who plays Handel on her violin...their beloved uncle, A Rhodes Scholar pickle baron, radical Marxist, bottom-pincher...their enemy, an ex-nun and incumbent grandaunt...and the ghost of an imperial entomologist's moth. But when their English cousin and her mother arrive for a Christmas visit, the twins learn that things can change in an instant, thatlives can twist into new, ugly shapes, even cease forever. The brilliantly plotted story uncoils with an agonizing sense of foreboding and inevitability. Yet nothing prepares you for what lies at the heart of it.

Medelbetyg: 3,46 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De små tingens gud :
2004-08-03 21:55
Mycket bra uppväxtbok om två syskon i Indien.
Man får följa familjens öden och liv.
Prosan påminner väldigt mycket om Rushdie, mycket experimenterande text.

KANONBOK, stämmningsfull, harmonisk, vacker som en indisk mosaik.
En indisk juvel som vann Bookerpriser för några år sedan.
Betyg 5
2004-10-14 20:37
Det här boken gillade jag verkligen. Roy Arundhati beskriver vänskapen och kärleken mellan människorna i den här boken på ett exceptionellt sätt, man blir verkligen berörd. Vacker, komisk och sorglig i ett.
Betyg 5
2005-06-29 11:13
Tyckte väldigt mycket om språket i boken, men måste erkänna att jag ändå hade lite svårt att ta mig igenom den. Bitvis svårt att hänga med i historien.. Intressant kulturupplevelse att läsa en indisk roman för mig som annars mest läser västeländsk lättsmält.
Betyg 4
2005-07-12 10:45
En fantastisk bok om två indiska syskon och deras familj. En händelse i syskonens barndom gör att de skiljs åt. Parallellt får man följa syskonen när de är små och när de är vuxna. Det är mycket detaljer, miljön och personerna är levande beskrivet. Det känns som att man är med dem i Indien och hör ljuden samt känner lukterna och hettan.
Betyg 5
2005-10-09 22:28
Usch vilken hemsk bok. Tyckte inte det var en gripande historia, avskyr hennes sätt Att Sätta Versaler Överallt. Läste den efter jag läst A fine balance av Rohinton Mistry som INTE fick Bookerpriset för att Roy fick det för denna boken, och så är denna bara helt förskräcklig.
Betyg 2
2007-07-31 21:46
Usch. Jag tyckte inte om någonting i denna bok. Däremot var den bra skriven och man kunde riktigt känna hur vansinnigt illa det luktade. Det blev en besvikelse.
Betyg 2
2008-01-11 11:15
Allt har redan sagts här ovan, jag håller med och hoppas fler läser den!
Betyg 5
2008-04-06 17:48
En vacker bok som jag tyckte mycket om mest för stämningen och språket. Men jag läste väldigt långsamt och hade svårt stundtals att hänga med.
Betyg 4
2010-12-12 19:58
Tycker kanske inte boken var bland det mest gripande jag läst, men jag gillar hennes fina sätt att sammanfoga människorna med naturen.
Betyg 3
2012-12-17 21:43
Det räcker inte med ett poetiskt språk. Innehållet ska tilltala mig också, och det gör det inte i den här boken. Jag förstår mig inte på de människor som beskrivs, känner inget när jag läser, det är dött för mig.
Betyg 1
2020-10-22 21:21
Denna prisbelönta roman är svår, vilket syns på de olika betygen läsarna delar ut. Vissa älskar hur författaren vrider på språket, andra stör sig på det flummiga berättandet.

Jag tillhör de senare. Jag skulle vilja uppskatta denna impulsiva stil men jag ser inte poängen. Författaren kommer liksom aldrig till skott.

Uppskattar du en klassisk historia med början och slut så kommer du bli besviken. Har du sinnesro att ta till dig den yviga vardagsrealismen så väntar ett vemodigt drama.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De små tingens gud
Liknande böcker:
Elizabeth Finch
 J. Barnes
En gång om året
 P. Öhman
Kalmars jägarinnor
 T. Folkesson
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Ond skörd
 S. Bolton
Det var en gång i Holl..
 Q. Tarantino
Våldets historia
 É. Louis
Patron Ann-Mari
 E. Nordström
Samma Författare: