bokrecensioner boktips

K

Författare: Hong Ying
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, krig
ISBN: 9113008897


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I K berättar Hong Ying om den unge engelsmannen Julian som på 30-talet rest till Kina för att arbeta som universitetslärare. Där träffar han den vackra Lin som han blir attraherad av, och efter ett tag inleder de båda ett hett och alltmer komplicerat kärleksförhållande. Samtidigt tornar mörka moln upp sig, landet angrips utifrån av Japan och slits inifrån av inbördes strider.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av K :
2004-08-03 14:42
från början tyckte jag att boken verkade bra. men ack så fel jag hade. boken är så seeeg. och när det äntligen händer någonting så brukade det vara när huvudpersonerna julian och lin har sex. de 231 sidorna blev ganska trista.
en annan negativ sak med boken är att det är med dikter ibland. jag hatar dikter. förstår mej inte alls på det.

ogillar julian också för att han verkar se tjejer som objekt. exempelvis så räknar han sina flickvänner och kallar dem för den bokstaven i alfabetet de får efter vilket nummer de har; lin är hans elfte flickvän och blir med andra ord kallad för K.

det finns inte ens några starka scener i boken vilket jag tycker det borde ha varit i en bok som handlar om krig och olycklig kärlek.
Betyg 2
2005-04-02 16:02
Jag tycker om den här boken, men den har sina brister. Den är skriven på ett lite naivt sätt, och skildringarna av Julians uppväxt i England känns mest som ett sätt att försöka visa upp kunskaper om hur det litterära avantgardet i England levde på den här tiden.

Mer äkta känns då skildringarna av Lins liv i Kina, och mest levande blir det i kärleksmötena som skildras på ett mycket erotiskt sätt.

Kanske är det ett annat sätt att berätta som känns lite främmande för oss västerlänningar, kanske är det Yings berättarstil som är specíell. Men jag tycker att boken var klart läsvärd.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till K
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher