bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Grisjakten
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikeredens bakgård

 
Författare: PC Jersild
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186369507
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den bostadslöse Roland Rajamäki har hankat sig fram genom att trolla på firmafester men har inte riktigt hittat sin plats i livet. När den ende som står honom nära, schäfern Busen, blir stulen rämnar tillvaron och han sjunker allt djupare ner i missbruk och uppgivenhet. Men när Roland får ett erbjudande han inte kan tacka nej till, att jobba svart som nattvakt på ett kontor, börjar de mest märkliga saker hända. Inlåst på kontoret som officiellt är en privat arbetsförmedling märker han så småningom att företaget sysslar med något helt annat.

Med tredimensionella simuleringar av alltifrån rymdfärder och safariresor till pedofili och lustmord försöker företaget locka kunder till sitt "upplevelsecentrum". Då lågkonjunkturen drabbar firman föds en ny och revolutionerande idé: verksamheten ombildas till en kyrka, som med hjälp av samma virtual reality-teknik kan erbjuda frälsning, ett besök i himlen eller en åktur ner i helvetet, allt under trosfrihetens täckmantel.

Edens bakgård är en typisk Jersild-roman där realism blandas med fantasteri. Det är också en sondering av det mänskliga psyket, skriven med en uppsluppen och samtidigt bister humor.


Utdrag ur boken:
-Du behöver inte vara generad, här är vi inte främmande för något mänskligt, upplyste hon och rodnade lite på halsen.
- ingen aning faktiskt..
- Nej dom flesta brukar vilja återuppleva nåt, nåt super positivt, som dom har varit med om tidigare i livet, försökte hon hjälpa mig på traven. Kanske vara tillsammans med nån igen som man inte har träffat på väldigt länge, ja som damen nyss som ville prata med sin avlidna make.
Men ska vi designa ett individuellt program åt dig, så måste du ha ned dig bilder eller filmer av personer i fråga.
- Räcker det med ett foto?
- I princip. Vi scannar in det och datorn skapar en tre dimensionell modell av personen. Men du kanske inte har nåt lämpligt foto tillgängligt.

- Annars kan du välja vilket program som helst ur våran katalog. Ursäkta att jag säger det men du ser ju lite blek ut, så nåt med sol och värme kanske?
-Stora barriärrevet?
- Dyksafari? På stora barriärrevet? Hon knappade på sin datorn; Vänta...Tyvärr, det räcker inte ditt presentkort till. ...så i så fall får du vara beredd och lägga till trehundra. Men vet du vad, varför inte satsa på veckans specialerbjudande? Ridning i Provence.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av edens bakgård :


bonadea 2014-03-12 09:47
En annorlunda handling där författaren har lyckats blanda realism med fantasy på ett spännande sätt . Jag fastnade i boken redan under första kapitlet, sen tycker jag om när huvudkaraktären är en lite udda personlighet med problem istället för den klassiska hjälten som ofta är tråkig och oäkta.
Har inte hört talas om PC Jersild innan Edens bakgård men efter denna bok har jag blivit nyfiken och vill läsa mer.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till edens bakgård


  Köp boken som film på cdon: