bokrecensioner boktips

Dödlig vänskap

Författare: Heather Graham
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9177093615


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Lori Corcoran efter femton år återvänder till sin hemstad Miami kan hon inte låta bli att tänka på tragedin som var en av orsakerna till att hon en gång lämnade staden. Det vattenfyllda stenbrottet, som tidigare var Loris och hennes vänners tillhåll, förvandlades på ett ögonblick till en skräckens plats när Mandy, en av flickorna i gänget, drunknade där. Polisen var övertygad om att någon sett till att hon trasslat in sig i sjögräs och inte kunnat ta sig upp till vattenytan. Någon av Loris vänner måste alltså har mördat Mandy. Men den verkliga anledningen till att Lori lämnade sin hemstad var nog det som hände efteråt. Till Loris förtvivlan riktade polisen sina misstankar mot Sean Black, en av pojkarna i gänget. Så småningom blev han friad, men han glömde aldrig kamraternas svek.
Femton år efter det inträffade har Lori fortfarande dåligt samvete för att hon inte gav Sean tillräckligt med stöd efteråt - bara en enda gång kom de varandra nära. De hade en passionerad natt tillsammans när de båda gav efter för känslorna de i hemlighet haft för varandra.
Sean har sedan dess hunnit ta revansch för sitt förflutna. Han flyttade från staden och är numera en känd kriminalförfattare och patolog. När ett kvinnomord sker i Miami kallas Sean tillbaka till sin hemstad för att hjälpa polisen. Men han får en chock. Kvinnan visar sig vara Eleanor, en av medlemmarna i ungodmsgänget och en av dem som var med den ödesdigra dagen vid stenbrottet ...
Vi Eleanors begravning återser medlemmarna i gänget varandra. De flesta tycker att det är ett märkligt sammanträffande att Sean återvänt i samband med mordet och en del av dem är fortfarande övertygade om att det var han som dödade Mandy. Flera av dem har själva något att dölja, och trots att de utåt sett är framgångsrika har de mörka sidor som har lurat under ytan i alla år.
Och en av dem är en mördare som snart tänker slå till igen ...
Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödlig vänskap :
2004-07-27 19:09
En ganska så bra bok. Spännande läsning för stunden. Stark trea.
Betyg 3
2004-07-28 09:50
En sommarbok när man vill slappa och inte engagera sig allför mycket men småspännande är den mellan varven.
Betyg 3
2023-09-12 15:13
Den här boken borde ha en Harlequin-varning på omslaget.
Vilket skräp! En ytlig amerikansk Harlequin-thriller, med en samling IQ-befriade men rika karaktärer som jag inte finner något som helst intresse av att få följa. Det är så stereotypiskt skriven och känns mest som ett avsnitt från "Beverly Hills". Men hade jag varit femtio år yngre så kanske jag tyckt annorlunda.
Efter närmare 100 sidor, så tackar jag för mig!
Ett äkta bottennapp, tyvärr!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödlig vänskap
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews