bokrecensioner boktips

Den vita katten

Författare: Holly Black
Genre: Thriller
Ämnesord: kärlek, ungdom, action
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174750805


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tänk om dina drömmar plötsligt kändes mer verkliga än dina minnen?
Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.
Cassel har sedan dess omsorgsfullt upprätthållit en så gott som normal identitet, eftersom allt han vill är att förtränga de oerhörda skuldkänslor han bär på. Han försöker också undvika sin familj, som han vet samarbetar med maffian. Men när hans skrämmande mardrömmar om en vit katt sammanfaller med hans två bröders hotfulla beteende, så känner han instinktivt att något är mycket fel, och fasaden rämnar. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.

Magi, brutal action och en hel del romantik i en och samma bokserie! Holly Black är ingenting mindre än en tvättäkta thrillerförfattare. Historien om Cassel och Lila lämnar inte någon oberörd.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den vita katten :
2013-10-20 12:22
Jag tyckte 'Den vita katten' var både bra och spännande. Jag är inte så mycket för fantasy-liknande böcker, men den här var svår att slitas ifrån. Ett måste om man gillar magi och kärlek.
Betyg 4
Liknande böcker:
Angelika
 T. Giron
På jakt efter Kitty
 T. Haugen
Jaga i blindo
 E. Thompson
Oskyldigt dömd?
 N. McClintock
Rymlingen
 H. Fogelström
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund