bokrecensioner boktips

Poetens liv

Författare: Ellen Mattson
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789176436332


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hans första minne av Dorotea är hennes solbrända hand med en tänd cigarett. Det var första dagen i gymnasiet. Jan blev genast förälskad i henne men såg henne också som sin värsta konkurrent. De ville båda bli författare; han den disciplinerade som hade lätt för att skriva och hon den naturbegåvade och gåtfulla, en intensiv poet som till slut gick sönder.

Trettio år senare är Jan en framgångsrik biografiförfattare. Minnena av Dorotea och hennes förlorade liv tränger sig på när han fastnat i ett arbete om Thomas Mann och han börjar skriva om Dorotea istället, det uppkäftiga tonårsgeniet som blev en självförbrännande konstnär. Vad var det egentligen som hände mellan Jan och Dorotea?
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Poetens liv :
2004-07-23 20:54
Okej bok. Delarna om Jan och Dorotea var de mest intressanta. De om "Nobelpristagaren" hade EM nästan helst kunnat skippa, även om de visserligen också fyllde sin funktion...
Betyg 3
2006-04-15 12:37
Bra bok. Ibland lite långsam. Men det finns väldigt mycket tänkvärt. Den fångade mig på nåt sätt. Det känns som att boken är väl värd att läsas för att få ut det där som man kan hitta mellan raderna. Den är om att våga satsa, och våga ge sig ut. Bra budskap!
Betyg 3
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett