bokrecensioner boktips

Nattens furste

Författare: Anne Rice
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1991
ISBN: 0345476883


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Han är ung, han är djärv, han älskar utmaningar...
Som ung adelsman har Lestat trotsat familjen för sitt livs dröm - att bli skådespelare och lägga den glittrande parispubliken för sina fötter.

Det är 1700-tal, före revolutionen, och Paris är ännu hela världens huvudstad. När Lestat kommer hit är han helt förtrollad. Musiken, teatern, kvinnorna, vinet... Dagar som tycks glöda av liv, kvällar som syndfulla förebud om nattens hemligheter - allt är hänförande!
Och det som nu händer passar honom som handen i handsken. Efter en kort, glimrande karriär vid teatern kommer han att träda in i en värld som överträffar varje levande människas fantasi. Ett liv om natten - svart som sammet, rött som blod, en vampyrs vackra och fasansfulla tillvaro...

Utdrag ur boken:
*CITAT FRÅN BOKEN* Citat: (Handling: Den uråldrige vampyren Magnus försöker stjäla vampyren Lestats styrka & blod)

''-Lestat: ''Du inser väl att allt är en olycklig slump!'' viskade jag plötsligt. ''Jag vill inte alls bli en djävul. Jag går omkring och gråter som ett vilset barn. Jag vill bara komma hem igen.''

JA,JA och läpparna smakade som blod, men det var inte mänskligt blod.Det var det elixir Magnus hade gett mig och jag kände hur jag ryggade undan. Den här gången kunde jag inte komma undan. Jag hade en chans till. Hjulet hade inte gått runt än.

Jag skrek att jag inte ville dricka, nej, det ville jag inte, och sedan kände jag de två hårda spetsarna köras brutalt in i halsen och rätt in i hjärtat.

Jag kunde inte röra mig. Hänförelsen fyllde mig, som den hade fyllt mig den natten, tusen gånger starkare än när jag höll en dödlig i famnen. Och jag förstod vad han gjorde! Han åt av mig! Han tömde mig.

Och jag sjönk på ned på knä och kände hans armar om mig medan blodet strömmade ur mig med en demonisk kraft jag inte kunde hejda.
(Skrivet av användare ''LadyRed'')

Medelbetyg: 4,68 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens furste :
2004-08-07 10:39
Det var ett tag sen jag läste den här, men Rice skriver otroligt bra och jag verkligen älskar dialogerna i boken.
Betyg 5
2004-09-14 14:24
Jag gillar böckerna om vampyren Lestat, här får man reda på hur det gick till när han blev vampyr och lite om honom och hans familj innan han "förvandlades".
Betyg 4
2004-10-06 04:49
Anne Rice´s förmåga att beskriva miljöer är mycket stor.
Anne tar med de detaljer som visar stämningen bäst, ljus, ljud, dofter... Läsaren känner verkligen mystiken, dunklet...

Läste den först som tonåring & jag föll direkt för Anne Rice`s sätt att skriva! Verkligen **SÅ LÄSVÄRD** om man fascineras av vampyrism & mysticism. Den bästa av hennes böcker!!
Betyg 5
2005-07-05 21:35
Andra delen.. :D

Denna gång så är det Lestat som berättar sin historia och hur hans liv var och hur han vart till.. Väldig rörande berättelse och den är super bra.. Mn får bara inte nog av den.. man är lixom med i boken.. :D::D
Betyg 5
2006-05-17 17:38
Boken är jättebra, men ännu bättre på originalspråket :)
Betyg 5
2006-09-16 13:29
Del två i vampyrkrönikan är lika bra den! Här får vi Lestats historia, och går raskt från att tycka att han är rätt så vedervärdig till att fyllas av sympati för hans öde och den han har blivit.
"Sympathy for the Devil"
Betyg 5
2007-07-16 20:35
En av de bästa böcker jag läst. Fantastiskt spännande och sensuell!
Betyg 5
2007-08-22 12:13
Mycket mycket läsvärd, med en underbar och suggestiv stämning. Efter En vampyrs bekännelse är den här den bästa bok jag läst i genren.
Betyg 5
2011-01-09 20:11
Det här är en bok i min smak!

Med mycket spänning, kusliga och roliga vampyrer.

Lestat är en mycket rolig vampyr som beskrivs helt omöjlig av andra vampyrer. Lestat har så mycket ego så man skulle kunna se det, som en hund som lydigt följer sin herre var han än går, i vilken form han än tar.

Här berättar Lestat sin berättelse från att han var en ung adelsman från 1700-talet till en stentuff vampyr självklart måste försöka göra det omöjliga. Så börjar en resa i tiden som läsaren befinner sig helt plötsligt mitt uppe i!
Betyg 5
2012-10-26 10:13
Underbar bok. Verkligen en bok i sin egen kategori. Anne Rice visar än en gång vad hon går för med detta mästerverk. Tycker nästan den här boken är bättre än sin föregångare då denna bok innehåller mera action och spänning. I denna bok presenteras även två nya karaktärer, Gabrielle de Lioncourt och Marius de Romanus.
I början av boken möter vi adelsmannen Lestat de Lioncourt, yngsta sonen till en fransk adelsman. Den enda familjemedlemmen som Lestat hyser kärlek för är modern, Gabrielle, som är dödssjuk. När Lestat säger att han vill åka till Paris uppmuntrar Gabrielle honom att göra det. Han reser till Paris tillsammans med sin vän Nicholas de Lenfent. I Paris börjar Lestat satsa på en karriär som skådespelare och hans karriär lyckas. Det går så bra att en vampyr, Magnus, fattar intresse för honom och kidnappar honom och förvandlar honom till en vampyr. Efteråt begår Magnus självmord och lämnar Lestat ensam.
Mycket om skrivsättet och karaktärerna skrev jag redan om i recensionen för En Vampyrs Bekännelse så det behöver vi inte gå in på. Dock kan vi ta upp en kort presentation av en av de nya vampyrerna, Marius de Romanus. Marius de Romanus är en av de viktigaste karaktärerna i berättelsen och han har också en egen bok, Blood and Gold som kommer efter The Vampire Armand. Ni som har sett filmen Gueen of the Damned skall veta att den har helt fel och det var INTE Marius som förvandlade Lestat. Marius är en urgammal vampyr som härstammar från romartiden före Kristi födelse. Han fungerar lite som en fadersfigus till Lestat och de yngre vampyrerna. Igen har Rice lyckats skapa en karaktär som inte är lik den andra. Alla hennes vampyrer är olika och har olika syften, vilket jag lyfter hatten för henne. Om ni har läst En Vampyrs Bekännelse men inte den här boken rekommenderar jag att ni gör det. Den är bättre än sin föregångare.
Betyg 5
2013-09-19 15:59
Det här är den andra delen i Vampyrkrönikan.
Man fick reda på vad som hände Lestat innan han träffade Louis och hur vampyrteatern kom till. Det var intressant.
Han träffar också gamla vampyrer som berättar gamla berättelser och får sedan träffa "De som måste bevaras".
Betyg 5
2015-12-18 14:44
Eftersom den låg så högt på topplistan måste jag ju läsa den, beställde den från biblioteket och den var nästan sönderläst, men den blev en besvikelse, urtråkig.
Kanske om man är 15.

Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nattens furste
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo